Tomas: Kvartet favorita

U rosteru “igosa” za nadolazeću sezonu je i svojevremeno najveći talenat hrvatske košarke, te nekadašnji košarkaš Zagreba, Reala, Fenerbahčea, Fuenalabrade, Ankare, Cibone, Cedevite i Gazijantepa Marko Tomas (34). 

“Počelo je dosta opušteno. Tokom sljedećih dana biće sve intenzivnije. U ovom prvom dijelu je najbitnije da ne bude povreda”, kaže Tomas, koji odlično poznaje ligu.

“Najbtinije je da će roster biti dobar. Vidimo da su se i druge ekipe dosta pojačale. Ima dosta ozbiljnih pojačanja ovog ljeta.Ono što je najbitnije za jednu ekipu je “hemija” jer bez toga danas ni u jednom ekipnom sportu danas se ne može doći do rezultata.Moramo igrati jedan za drugoga, moramo biti savjesni svojih mana i u ovih mjesec ipo dana moramo napraviti sve kako bi što bolje izgledali pred početak takmičenja”.

Iako je većina ekipa dovela dosta novih igrala, Tomas i dalje četiri tima vidi kao velike favorite za plej of.

“Sigurno da će opet kvartet istih ekipa se boriti za plej of. Znači Crvena zvezda, Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija, ali košarka je takav sport da uvijek ima i neka druga ekipa šansu. Mi sebe vidimo u nekom krugu, ne da budemo kao te velike ekipe, ali možemo biti neugodan protivnika svakome. Kako sezona bude odmicala tako ćemo i mi svoju ljestvicu dizati ili spuštati zavisi od toga kakvi budemo. Još je rano za neke sudove”.

foto:kosarka24.ba

About The Author