Teo MVP prvog dijela Evrokupa

Plejmejker Virtusa najkorisniji igrač prve faze Evrokupa.

Miloš Teodosić, košarkaš Virtusa, proglašen je za najkorisnijeg igrača prvog dijela Evrokupa, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Teodosić je vodio Virtus do prvog mjesta u grupi A i skora od 8-2. Na devet utakmica prosječno je bilježio 16.9 poena i 5.6 asistencija. Virtus će u Top 16 fazi Evrokupa igrati protiv Trenta, Darušafake i Partizana

Legendarni plejmejker predodio je svoj tim po broju poena, asistencija i indeksu korisnosti. U svojoj prvoj sezoni poslije 2007. godine, Teodosić se vratio u takmičenje kao jedan od najkretaivnijih organizatora igre. Njegov košarkaški IQ i iskustvo odigrali su ključne uloge za Virtus. Teodosić igra u savršenom okruženju što je maksimalno iskoristio u svojoj kreativnosti. Pored trenera Saše Djordjevića, koji ga dobro poznaje, tu je i Stefan Marković sa kojim je bio saigrač nekoliko godina u reprezentaciji, Teodosić je odmah našao zonu konfora u Bolonji. Na devet utakmica prosječno je beležio 16.9 poena i 5.6 asistencija, uz 63.6 odsto procenata šuta za dva poena, 40.6 odsto za tri i 89.7 odsto sa linije penala”, navodi se u obrazloženju Evrokupa.

foto:virtus

About The Author