Talić: Odgovoriti na agresivnost Krke

Košarkaši Igokee u srijedu igraju odgođeni meč drugog kola ABA lige.

Protivnik je Krka, koja je u ponedjeljak savladala Zadar u gostima. Igokeu sada očekuje serija gostujućih mečeva, a Darko Talić, koji je odlično odigrao u subotu protiv Primorske se nada trijumfalnom početku serije gostujućih utakmica.

“Ekipa Krke zaslužuje svaki respekt, tim jako dobro posložen na svim pozicijama, može se reći bez nekih zvučnih imena ali dosta radna ekipa. Tim koji insistira na tvrdoj i čvrstoj odbrani, agresivnoj preko čitavog terena. Mi ćemo se morati prilagoditi na takvu vrstu odbrane. Rekao sam već respektabilna ekipa, a sama njihova pobjeda u Zadru pokazuje da imaju kvalitet i sigurno imaju ambicije kada je ova sezona ABA lige u pitanju. Međutim ono što moram da kažem prva pobjeda u prošlom kolu protiv Primorske sigurno nam daje dovoljno motiva da u Novom mestu pokušamo da dobijemo tu utakmicu. Imamo određeni kvalitet, neki igrači izlaze iz povreda i vraćaju se u ritam i nadam se da će to funkcionisati sve bolje i bolje. Mi moramo na najbolji način odgovoriti na agresivnost Krke u odbrani, pokušati nametnuti svoju igru i nadam se da će igra i rezultat biti na našoj strani.“

Igokea i Krka su odigrali pripremni meč prije oko mjesec dana i slavila je ekipe iz Novog mesta.

Odradili smo treninge, pripremali se za njih, znamo koje su naše prednosti i gdje ćemo da napadamo, a mislim prije svega da igramo jako i da se koncentrišemo na našu igru, prvenstveno na našu odbranu. Dolazimo iz utakmice gdje smo ostvarili pobjedu za vikend i želimo da nastavimo taj pobjednički niz bez obzira što igramo u gostima, tj gostujemo dvije utakmice Krka pa subota Split ja mislim da treba da idemo na pobjedu i možemo to da ostvarimo“, rekao je trener Igokee Dragan bajić.

Meč Krka – Igokea igraće se u srijedu od 17 časova (ATV,Arenasport).

foto:Nikola Vuruna/Igokea