Svi igrači koji su igrali Evrobasket pa i Lučić su “mrtvi”

foto:kosarka24.ba

Andrea Trinkijeri trener Bajerna govorio nakon poraza od Crvene zvezde.

Bajern je i nakon petog kola jedini tim u Evroligi bez pobjede. Večeras su u Beogradu izgubili od Crvene zvezde.

“Čestitam Zvezdi, mislim da su dobili meč na individualni kvalitet. Imali smo loš start, ali veoma dobar drugi period gdje smo uhvatili priključak. Momentum su preokrenuli Vildoza i Nedović „dugim trojkama“ bili smo pasivni u odbrani. U drugom poluvremenu nismo bili dovoljni agresivni i nismo nijednom pogodili otvorene šuteve i tako je veoma teško pobijediti ovdje”, rekao je Trinkijeri i odgovorio na pitanje da li se plaši otkaza nakon lošeg starta pošto je njegov tim prošle sezone igrao četvrtfinale.

“Ne bih bio dovoljno dobar da tak gledam svoj posao. Sad smo na početku. Haris i Bonga su se tek vratili imaju praktično jedan trening da igraju sa nama. Ne mogu da upoređujem mečeve u četvrfinalu i današnji duel. Nije prijatno sigurno na 0-5. Imamo utakmicu za 36 sati ja se ne brinem biće sigurno bolje. Još je oktobar. Žalgiris je ušao u plej of nakon starta 1-10. Moj status je izvan moje kontrole. To je baš balkanski način da postavite ta pitanja”.

Iznerviralo ga novinarska konstatacija o formi Vladimira Lučića.

“Kad kritikujete igrača kakav je Lučić ti to možeš, ali moraš da budeš fer i da spomeneš da svi igrači koji su igrali Evrobasket su “mrtvi”. Ne samo moji već svi. Trebaće dva mjeseca da se ˝vrate u život“. Lučić može igrati dobro ili loše, pogađati ili ne, ali on uvijek donese nešto ekipi. Imate jako krivu ideju tajminga i pitanja. Lučić može igrati bolje ili lošije, ali ako mi ne damo pravo igraču sa 90 utakmica, koji im 35 minuta svaku utakmicu da ima pad forme onda je to sumanuto. Ajde da kažem da sam ja kriv. Morao sam ga bolje koristiti”.

About The Author