Svetislav Pešić: Bez obzira gdje igramo, moramo da prihvatimo ulogu favorita

Pešić zadovoljan.
Svetislav Pešić

foto: FIBA

Svetislav Pešić selektor Srbije govorio je poslije pobjede protiv Gruzije u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Srbija je pobijedila Gruziju u Tbilisiju sa 76:63 i sa dvije pobjede počela kvalifikacije.

“Veoma važna pobjeda za nas. Igrači su obavili sjajan posao u odbrani protiv plejmejkera, njihovih najvažnijih igrača Šengelije i Tomansona. Ako pogledate statistiku, ubacili smo 20 poena u tranziciji. Bili smo motivisani u odbrani.

Uvijek smo bili u poziciji da pomognemo jedni drugima, nismo igrali samo individualnu, već i timsku odbranu, tako da je bilo lakše da se organizuje igra u tranziciji. Imali smo i 20 asistencija, bili smo veoma dobri i u pozicionom napadu, gdje imamo talenat da pravimo i bolje odluke”, rekao je Svetislav Pešić i nastavio:

“Generalno, svi smo srećni jer smo pobijedili utakmicu u gostima, u kvalifikacijama. Srećni smo i kako smo igrali. Bez obzira gdje igramo, moramo da prihvatimo ulogu favorita i da budemo motivisaniji i spremniji da radimo više nego obično. Posebno naši kandidati za Olimpijske igre, jer već 26. jula počinjemo olimpijski turnir.

Igrači su želeli da pokažu da su spremni. Siguran sam da su ove dvije pobjede učinile motivaciju svih još većom, da daju maksimum u klubovima, da treniraju i igraju dobro, da bi se pripremili za sljedeći izazov, što je za nas olimpijski turnir.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author