Švedska slavila u Zagrebu

Košarkaši Švedske pobijedili Hrvatsku u Zagrebu.

Promijenila je Hrvatska selektora. Umjesto Veljka Mršića, tu je Damir Mulaomerović, ali opet ne ide. Tri meča, tri poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U petak su u Zagrebu izgubili od Švedske 64:70 i miljama su daleko od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Viktor Gadeforš je predvodio Šveđane sa 16 poena, na drugoj strani jedini dvocifreni je bio Tomislav Zubčić sa 20 poena.

Bila je to jedna teška, tvrda i zahtjevna utakmica. Možda nas je i taj pritisak pobjede koji nam je visio nad glavama činio nervoznima, posebno na početku. Švedska je s ovim rosterom puno bolja no u prve dvije utakmice. Gadeforš nam je na kraju radio dosta problema. Mislim da smo zaustavili Hakansona i Czerapowicza, dvojicu najvažnijih igrača, međutim pojavio se taj Andersson koji je pogodio par teških šuteva.Što se tiče energije, želje i volje, nemam što zamjeriti igračima. Jedino što smo možda mogli je na kraju odigrati pametnije. Imali smo svojih šansi, bili smo blizu, međutim nismo tih par napada odigrali na najkvalitetniji mogući način. Švedska je na kraju zasluženo pobijedila i treba im čestitati. Meni je lično žao što nismo uspjeli pobijediti pred zagrebačkom publikom. Idemo se sada pokušati odmoriti i za tri dana napraviti podvig u Švedskoj. Biće jako teško, jer ova je Švedska stvarno kvalitetan protivnik“, rekao je Damir Mulaomerović.

“Čestitao bih ekipi Švedske, večeras su bili bolji.Mi smo imali svoju šansu. Oni su par puta imali prednost od nekih desetak poena, no mi se nismo predavali i uspijevali smo vratiti utakmicu u egal. Na kraju smo donijeli nekoliko loših odluka, a oni su odigrali dobro i pogodili neke teže šuteve kad god je bilo gusto. Trebamo se dobro odmoriti za sljedeću utakmicu za tri dana i pokušati iznenaditi u Švedskoj što će zasigurno biti teško, možda i teže nego danas. No, glave gore!”, rekao je kapiten Hrvatske Filip Krušlin.

foto:fiba

About The Author