Švajcarac u Ciboni

Roberto Kovač novi član Cibone.

Riječ je o dobrom šuteru, koji igra za selekciju Švajcarske, a koji ima hrvatsko porijeklo.

 Sa zagrebačkim timom potpisao je jednogodišnji ugovor, a u Cibonu dolazi iz Ženeve, gdje je igrao za Lajonse, a prethodno je nosio dres Fribourga.

Roberto već neko vrijeme trenira sa seniorskom ekipom, a u rosteru je bio i u prijateljskoj utakmici s Igokeom u kojoj je bio jedan od najboljih igrača sa postignutih 17 poena.

”Drago nam je da je konačno završena saga sa Kovačem. Igrač koji je u ove tri sedmice pokazao da se radi o vrhunskom momku i odličnom košarkašu, timskom igraču. To je igrač koji nam je trebao. Imaće ulogu kakvu je prošle godine imao Marić. Čisti šuter. Nadam se da će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i da ćemo imati dobru saradnju”, rekao je trener Cibone, Ivan Velić.

”Ovo mi je novo iskustvo. Prvi put sam van Švajcarske. Ovdje je organizacija super. Treneri su odlični, kao i cijeli staff. Igrači su me dočekali kao domaćeg. Treniramo jako, imamo lijepu igru i svi smo fokusirani na cilj. Za mene je uvijek cilj sve osvojiti. Dosta smo mlada ekipa ali borićemo se sa svima. Zagreb mi je odličan kao grad, moram ga još malo bolje istražiti”, izjavio je Roberto Kovač.

foto:aba liga

About The Author