STRANCI mogu igrati u mlađim kategorijama KS RS

Izvršni odbor Košarkaškog saveza Republike Srpske donio odluku o nastupu stranih igrača u sistemu takmičenja mlađih kategorija.

Od naredne sezone svaki klub u Republici Srpskoj može angažovati strane igrače da igraju u mlađim kategorijama, odluka je Izvršnog odbora KS RS.

Tako od sljedeće sezone klubovi imaju pravo da licenciraju najviše četiri strana igrača mlađih od 18 godina, koji su registrovani za klub, sa pravom nastupa u takmičenju mlađih kategorija. Od četiri stranca najviše dva mogu igrati u jednoj starosnoj kategoriji.

Klubovi iz Republike Srpske i ovako ne mogu se pohvaliti bog zna kakvom produkcijom domaćih košarkaša, a sada će moći da angažuju i strane. Odluka koja sigurno neće zanimati većinu klubova, a sigurni smo ni da strani igrači neće baš hrliti u Republiku Srpsku da se razvijaju. Ipak vjerujemo da ima i nekih kojima će odgovarati, odnosno onima koje zanima samo prodaja klinaca kao poluproizvoda, odnosno onih koji dolaze do juniorskog staža, a klubovi im nemaju šta dalje ponuditi.

foto:ksrs

About The Author