Štrajk u OKK Borac

Košarkaši OKK Borac postavili ultimatum.

Situacija u OKK Borac u posljednje vrijeme blago rečeno je burna. Sve je počelo kada je Uprava željela uručiti otkaz treneru Bojanu Božiću.

Nisu uspjeli jer je trener imao podršku igrača i javnosti.

Novi bezuspješan pokušaj je bio na Skupštini kluba u srijedu.

Igrače je u svoj toj zbrci malo ko šta pitao, a oni su odlučili da se čuje i njihova riječ.

Prema pisanju portala srpskacafe  igrači su odlučili da izađu pred Upravu sa pet zahtjeva ili neće u nedjelju igrati protiv Varde.

zahjevi su sljedeći:

1. Pomirenje i kompromisno rješenje nastalih problema unutar kluba.

2. Izmjenu Statuta na način da budući Statut garantuje da igrači imaju svog predstavnika u radu Skupštine, pošto smo do sada izigrani i ispostavilo se da nemamo predstavnika, iako smo smatrali da imamo i tako nam je prezentovano.

3. Da od devet članova Skupštine četiri čine predstavnici sponzora, četiri predstavnici osnivača i jedan predstavnik igrača.

4. Da dobijemo javno obrazloženje od predsjednika Skupštine Vladana Ristića zašto Skupština nije održana u terminu u kom su svi članovi potvrdili svoj dolazak, u petak 16. marta, a on lično garantovao da će sjednica biti održana.

5. Da se uvaži naša molba, odnosno da se naši zahtjevi uvaže što prije kako bi se sezona mogla u miru završiti.

U saopštenju se navodi i da će štrajk trajati dok zahtjevi igračkog pogona ne budu ispunjeni:

Sa žaljenjem ističemo da nećemo odigrati utakmicu protiv Varde HE ukoliko se naši zahtjevi ne usvoje i da je sramotno na ovaj meč poslati juniore, što bi predstavljalo veliko poniženje kako za klub, tako i za grad od 200 000 stanovnika. Glas igrača u Skupštini predstavlja garanciju da se volja svih nas mora poštovani i da će budući rad kluba biti usmjeren isključivo u interesu Borca, u pravcu razvoja košarke i konačnog plasmana u Premijer ligu BiH.

– Pozivamo sve članove Skupšine koji nisu spremni da usvoje naše zahtjeve, da daju neopozivu ostavku, što bi trebalo da bude njihova moralna dužnost – zaključuje se u saoptenju igrača KK Borca.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili