Stefanović: Doveli smo utakmicu tamo gdje smo željeli

Stefanović

foto:printscreen

FMP je u 24. kolu ABA lige izgubio od Partizana. Trener Nenad Stefanović djelimično zadovoljan.

FMP je namučio Partizan, koji je na kraju slavio pobjedu 97:91.

“Čestitke Partizanu na zasluženoj pobjedi, igrali su konstantnije, a mi smo imali previše padova za ovakvu utakmicu, kao i loše procente šuta za tri. To su dva ključna faktora koja vidim na prvu. Čestitam i mojim momcima na borbi i koncentraciji.

Način na koji mi igramo kući je dosta dobar, a može da bude i bolji. Moramo ovako da igramo i u gostima, ali sve ukupno, doveli smo utakmicu tamo gdje smo željeli. Nismo im dali priliku da se protiv nas odmaraju, to nam je bila želja, to smo i uspjeli“, rekao je trener FMP-a Nenad Stefanović.

Svjestan je trener FMP-a razlike između utakmicama sa klubovima iz ABA lige i Evrolige.

“Kad igrate sa timom koji igra u Evroligi, svaka greška se kažnjava. Znate koliko smo promjena imali, volio bih da vidim druge timove da im ode startni organizator igre…Nismo neke njihove greške kaznili do kraja, ali 17 izgubljenih lopti, sigurno bitan faktor za poraz našeg tima.”

Aleksa Stepanović odigrao je protiv kluba iz kojeg je došao u železnik odličan meč, što potvrđuje i 21 postignut poen.

“Volio bih da Aleksa Stepanović igra protiv svake ekipe kao protiv Partizana. Što se tiče Maninga, on je došao iz KLS, ne pričamo ništa dalje, došao je iz dva niža ranga, za mene je sjajan. Što se tiče Mura, ljestvica je postavljena visoko, nosi se dobro, ali može i mora da bude bolji.”

Ne krijeda je poseban defanzivni fokus bio na Danteu Egzumu.

“Mijenjali smo igrače na Egzumu, za njega smo se na treninzima spremali možda i najviše. Šaranović je tu odradio super posao.”

About The Author