Srebrni košarkaši na prijemu kod Aleksandra Vučića

foto: printscreen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je košarkaše Srbije, koji su osvojili srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Sa saigračima je bio i Boriša Simanić. Predsjednik Srbije čestitao je na medalji.

“Dame i gospodo, šampioni svijeta, ja sam već bio sa momcima i rukovao se i čestitao im pa smo ušli u ovu salu pa hoću da im kažem veliko hvala i da je pred njima velika odgovornost u teškim uslovima i velikim pritiskom i kada je malo ko u njih vjerovao, a ja jesam i zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce i šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više od onoga šta im je dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću, heroju iz Manile… Reći ću vam kako su uspjeli da ujedine našu zemlju”, rekao je Vučić i nastavio:

“Bošnjak je Boriši ponudio bubreg što je nevjerovatno. Mi svi čekamo zlato iz Pariza, a vidio sam da Lebron Džejms najavljuje najjaču ekipu i mi imamo priliku da im pokažemo ko je najbolji na svijetu. Nema kuknjave i mi ćemo da se pripremamo. Mali dio oko države što je mi to ispunjavamo u hitnim rokovima i zahvalan sam terapeutima, ljekarima, porodicama ovih momaka i ljudima iz saveza, ministru sporta, olimpijskog komiteta i svima drugima čestitam i zahvaljujem se i cijela Srbija vas mnogo voli. Šampioni, do zlata iz Pariza”.

Toni Kukoč: Pešić je najzaslužniji za uspjeh Srbije

Oglasio se i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović:

“Poštovana gospodo… Šampioni… Nemam mnogo toga da kažem i ne bih da zadržavam jer želim javno da iskažem dubok naklon i poštovanje svim ljudima i stručnom štabu sa Pešićem i Gagi Radovanoviću jer on zna zbog čega. Ovo je prelijepo ljeto za košarkašku Srbiju, juniori i basketaši imaju zlato, a imamo i srebro sa Mundobasketa. Hvala predsjedniku na divnom prijemu, toliko od mene”.

Zvanično: Nemanja Bjelica se vratio u Crvenu zvezdu

Potom je za mikrofon stao selektor Svetislav Pešić.

“Hvala predsedniku na zvaničnom prijemu i malprije ste sve rekli i sve vidjeli, kao i svi ostali jer ono što smo mi vidjeli, ada vi niste je da su se ovi momci baš dobro pokidali i dali zadnji atom snage da stignemo do ovde gdje smo stigli. Ne ovom prilikom, drugi put ću o procesu i vi biste voljeli da se priča o rezultatu. Nije prilika za to, a prilika je da se ponosim svim igračima, Gagi mom velikom prijatelju, trenerima i čitavom medicinskom stafu jer je ovo bio naporan put ka Olimpijskim igrama.

Moram da kažem da taj proces koji nas očekuje do Olimpijskih igara je mnogo teži nego što je bio do ove titule ili odlaska do Olimpijske igre jer su očekivanja sada još veća. Siguran sam da imamo dovoljno vremena, a najvažnije je da smo osjetili u Manili je jedno oduševljenje naših navijača. Možda nismo bili najbroniji, ali smo bili najglasniji. I to je stvarno dalo nekakvu snagu i istovremeno smo osjetili narod odavde putem medija i svega ostalog i to je u svlačionici povećavalo motivaciju i posvećenost i veliku odgovornost igrača koji su znali da iza njih stoje naši navijači. Tako da ovom prilikom treba reći da mi igramo za Srbiju, ali igramo za naš narod i navijače koji nas podržavaju i mi to osjećamo. Druga motivacija nije potrebna, potrebna je pomoć koju nismo imali. Neka država nastavi da pomaže i to je dovoljno. A može i malo više”, rekao je Svetislav Pešić.

Kapiten

Kapiten Bogdan Bogdanović bio je kratak.

“Hvala predsedniku i ljudima što su nas dočekali u ovolikom broju. Ja nisam neki govornik i tu sam da radim svoj posao, a mi smo to doživjeli tamo i eto sjajna grupa i možda najbolja sa kojima sam sarađivao i čast mi je bila kao kapitenu da ih predvodim. Samo mi znamo kroz šta smo prošli i hvala vam što ste bili dio toga i mali poklon ovom prilikom”, rekao je Bogdanović i predsjedniku uručio loptu.