Novo iskušenje za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama biće utakmica protiv selekcije koju su savladali prije mesec dana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i tako je skinuli sa evropskog trona.

Španija je u Tokio stigla jača za dvije igračice, koje zbog korone nisu nastupile u Valensiji, a u prvom kolu savladala je poslije velike borbe ekipu Koreje sa 73:69. Meč Španije i Srbije igra se u četvrtak u 10.20 časova po srednjeevropskom vremenu u Saitama Super Areni.

“Znamo da nas kao i uvijek čeka izuzetno teška utakmica protiv Španije. Moramo da izvučemo pouke iz duelu sa njima na Evrobasketu, kao i prve utakmice na olimpijskom turniru protiv Kanade. Španija je motivisana i biće spremna da kazni svaku našu grešku. Vjerujemo u našu igru i pripremu za tu utakmicu. Spremne smo da odigramo svih 40 minuta na visokom nivou, jer će to biti jedini način da ih pobijedimo i u Tokiju”, istakla je kapiten Jelena Bruks.

Nevena Jovanović se slaže da je ključ duela protiv Španije u dobroj pripremi i fokusu.

“Veoma dobro poznajemo snagu Španije, pogotovo sa dvije igračice koje nisu bile u sastavu na Evropskom prvenstvu. Biće sigurno veoma motivisane, jer smo ih u Španiji pred domaćom publikom izbacile iz borbe za medalju. Nama ostaje da ponovimo sve one dobre stvari i ispravimo greške iz tog četvrtfinalnog duela na Evrobasketu, kako bi došle do prilike da upišemo još jednu pobjedu”, zaključila je Jovanović.

U drugom duelu u ovoj grupi, od tri sata ujutro se sastaju poraženi iz prvog kola – Kanada i Koreja. Plasman u četvrtfinale obezbijediće po dvije prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima. Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a prije mjesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji vratila titulu šampiona Evrope.

foto:fiba

About The Author