Srbija protiv Turske, Slovačke i Mađarske

srbija

foto:KSS

Ženska seniorska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu igraće u D grupi.

Protovnici su Turska, Slovačka i Mađarska, odlučeno je žrijebom u dvorcu na brdu pored Kranja.

Pošto su domaćini EP imali pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, Slovenija je izabrala Srbiju, pa će najbolje košarkašice Srbije, koje brane titulu, igrati u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, dok se Izrael odlučio za Češku. Dakle, grupe C i D će biti u Ljubljani, baš kao i eliminacione runde, a grupe A i B u Tel Avivu.

Bivša trofejna reprezentativka Sonja Vasić bila je specijalni gost na žrijebu. Sonja Vasić se osvrnula na uspjehe ženske reprezentacije na čelu sa selektorom Marinom Maljković i na to kako je podići trofej dva puta u dresu Srbije, a ovom prilikom je predstavila novi izmijenjeni pehar namijenjen prvakinjama Evrope.

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale poslije tri odigrana meča. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mjesto u četvrtfinalu.

About The Author