Srbija 3×3 bolja i od Rusije

Muška seniorska 3×3 reprezentacija Srbije ostala je neporažena poslije preliminarne faze turnira na Olimpijskim igrama – u posljednjem meču savladala je Rusiju.

Srbiju u srijedu 28. jula očekuje polufinalni meč od 17.30 sati (10.30 časova po srpskom vremenu) protiv pobjednika susreta Holandija – Rusija.

Posljednjeg dana 3×3 turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, Srbija je savladala odgovarajuću reprezentaciju Rusije rezultatom 21:10. Iako Srbiji ovaj meč nije bio od rezultatakog značaja, jer je svakako obezbijeđeno prvo mjesto i plasman u polufinale, reprezentativci su i u ovoj partiji imali vrhunski pristup igri. Treba naglasiti da je u pripremnom periodu za Olimpijske igre reprezentacija Srbije najveći broj svojih trening utakmica upravo odigrala protiv ovog rivala (i protiv Holandije), tako da Rusi nisu bili nepoznanica srpskomtimu. To se i na terenu vidjelo i ni jednog trenutka protivnik nije uspio da priprijeti.

Najefikasniji u timu Srbije na ovom meču bio je Vasić sa 8 poena, Ratkov i Bulut (1) dodali su po 5, a Majstorović 3 (1) poena.

Nakon meča, Dejan Majstorović je izjavio:

Odigrali smo sjajnu utakmicu i sada sam upravo na statistici vidio da smo šutirali 22-17 iz igre, što je više nego dobro. Odigrali smo veoma dobro u odbrani, nalazili smo prednost na Vasiću ispod koša, kao i Ratkovu, gdje su obojica dali dosta laganih poena, što je bio ključ ove pobjede. Još ne znamo definitivnog protivnika u polufinalu, to biti pobjednik susreta HolandijaRusija“.

Četvrtfinalni mečevi su danas na programu – od 21.00 sat (14.00 časova po srpskom vremenu) sastaju se Holandija i Rusija (pobjednik je protivnik Srbije u polufinalu), a od 22.20 časova (15.20 po srpskom vremenu) igraju Letonija i Japan (pobjednik je protivnik Belgije u drugom polufinalu).

Polufinalni mečevi su na programu sutra (28.jula), a Srbija će svoj meč igrati od 17.30 po lokalnom vremenu (10.30 časova po srpskom), dok će drugo polufinale biti na programu od 18.40 sati (11.40 časova po srpskom vremenu). Meč za treće mjesto se potom igra od 21.15 časova (14.15 sati po srpskom vremenu), a finale 3×3 turnira na Olimpijskim igrama je predviđeno za 22.25 sati (15.25 časova po srpskom vremenu).

Foto: FIBA