SRBIJA 37 asistencija za “plus” 59

foto:FIBA

Košarkaši Srbije u drugom kolu Mundobasketa bolji od Filipina 126:67 (28:13,34:22,37:13,27:19).

Bila je to druga najveća pobjeda košarkaša u plavim dresovima u istoriji. Prethodno je Jugoslavija na SP 1986 u Španiji sa 131:61 savladala Maleziju.

Poslije Angole koju su savladali sa 46 poena razlike nova ubjedljiva pobjeda košarkaša Srbije, koji će u posljednjem kolu grupne faze igrati protiv Italije za prvo mjesto u grupi.

Što se tiče meča protiv Filipina nekome ko je prvi put gledao košarku u životu nakon par minuta je jasna razlika u kvalitetu. Kako se kaže bilo je neizvjesno do podbacivanja. Svaka čast košarkašima Filipina, koji su se borili koliko su mogli, ali siguran sam da su treninzi Srbije kada se igra pet na pet puno teži. Ali šta je tu je Srbija je cijeli meč igrala na visokom nivou, a meč su završili sa čak 37 asistencija. Bilo su i dosta atraktivnih poteza, a selektor Đorđević je dao priliku svim igračima te je isprobavao i neke taktičke varijente. Tako je jedan dio meča Nemanja Bjelica igrao na poziciji krila, što je Đorđević i najavljivao kao mogućnost.

Na kraju svi su u selekciji Srbije postizali poene.

Najviše je dao Bjelica 20, Bogdanović je upisao 17, Raduljica 13, Gudurić 12, Micić i Jokić po 11, Milutinov 10, Marjanović 9, Simonović 7, Jović i Birčević po 6 i Lučić je dao 4 poena.

U prvom meču dana ove grupe Italija je sa 92:61 savladala Angolu.

Foto:Fiba

About The Author