Ženska košarkaška reprezentacija Srbije takmičenje u grupnoj fazi na Olimpijskom turniru u Tokiju završila je na drugoj poziciji sa pobjedama protiv Kanade i Koreje i porazom od Španije.

Žrijeb je odlučio da protivnik u četvrtfinalu bude najbolji tim grupe C – Kina. Meč je na programu u “Saitama Super Areni” u srijedu 4. avgusta u 3.00 časa ujutro po srednjeevropskom vremenu.

“Biće to teška i neugodna utakmica, posebno zato što igramo protiv veoma agresivne ekipe. Vidjeli smo protiv Koreje kako izgleda ta košarka, a Kina je još jača. Svaka utakmica četvrtfinala je teška. Mi moramo da ispravimo naše greške, da pokažemo našu energiju iz svih ovih godina i to je jedini način na koji možemo doći do pobjede. Nadam se da ćemo uspjeti u tome i da ćemo zadovoljne završiti utakmicu protiv Kine”, istakla je Ana Dabović.

Kina je na olimpijskom turniru ostvarila sve tri pobjede – protiv Portorika, Australije i Belgije.

“Očekuje nas najvažniji meč na turniru. Vidjeli smo da nas je Koreja dosta namučila, a Kina ima sličan stil igre i mnogo je kompletnija. Imaju bolje igračice i na spoljnim i na centarskim pozicijama. Smatram da će većina stvari na terenu zavisiti od nas i fokus treba da bude na našoj igri. Da pokažemo pravu igru, koju nismo imale u grupnoj fazi i vjerujem da ćemo to uspeti da uradimo u četvrtfinalu”, zaključila je Aleksandra Crvendakić.

Pobednik duela Kina – Srbija u polufinalu će se boriti protiv boljeg iz duela Australije i Sjedinjenih Američkih Država. U preostala dva četvrtfinala sastaće se: Japan – Belgija i Španija – Francuska. Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a prije mjesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji vratila titulu šampiona Evrope.

foto.fiba

About The Author