Sparsi: “Stručnjak” Džidić vrbuje igrače iz reprezentacije

Sparsi odgovorili na saopštenje Stručnog štana juniorske reprezentacije BiH.

Afera “Kamenjaš” se ne stišava.

Sparsi su izdali jedno saopštenje, odgovorio je Stručni štab svojim, a onda novo saopštenje OKK Spars.

A samo ćemo reći da je BiH u prvom kolu izgubila 30 razlike od Španije.

Saopštenje Sparsa prenosimo u cjelosti:

“Nakon iznesenih u najmanju ruku smiješnih i kontradiktornih stvari u svom saopštenju stručnog štaba juniorske reprezentacije, naš klub ima obavezu da na iste odgovori.

Gospodin Džidić je u dosadašnjoj svojoj trenerskoj karijeri nije pokazao apslotno ništa, radeći u Zrinjskom, Studentu i Slobodi. Svi znamo kako su sve te epizode “završene”, a posebno je bilo zanimljivo u gradu košarke – Tuzli gdje se zadržao veoma kratko jer su tamošnji ljudi koji jako dobro poznaju košarku provalili o kakvom se demagogu radi. Također nakon njegovog odlaska iz Zrinjskog, taj klub je postao ozbiljan klub koji je i aktuelni prvak naše države. O kakvom selektoru se radi govori i činjenica da Džidić kako bi se približio Zrinjskom vrbuje našeg igrača Vojina Ilića da pređe u pomenuti klub, možda je to jedini razlog zašto je Ilić ostao reprezentaciji jer se Džidić nada uspješnom završetku transfera. Naravno Ilić svojim kvalitetom i znanjem apsolutno zaslužuje mjesto u reprezentaciji, koje sigurno zasluzuje još nekoliko naših igrača, ali dok nam reprezentacije vode “veliki stručnjaci” kao Džidić i njegovi pomoćnici ne piše se dobro. Zašto selektor juniorske reprezentacije nije gledao polufinalni i finalni turnir Prvenstva BiH, gdje su juniori Sparsa (prvaci BiH šest puta u zadnjih 7 godina) sve protivnike dobili 30-50 razlike, te kako je moguće da takva ekipa ostane na jednom reprezentativcu. Najbolji primjer trenerkog umijeća Džidića je njegova selekcija igrača u juniorskoj reprezentaciji, koju juniori Sparsa na turniru pobjede 30 razlike.

Gospodin Džidić nije sa Kamenjašem obavio ni jedan razgovor, jer je njegova metoda isključivo slanje poruka na viber. Zašto gospodin Džidić ne kaže da ga dva dana nije bilo u hotelu sa reprezentacijom, zasto je otjerao samo Kamenjaša, a pregledao je snimke nadzornih kamera, zašto još neko nije otjeran? Mi znamo odgovor, Kamenjaš je naš najbolji junior ubjedljivo, jer pored njega drugi igrači koji su dio menadžerskih talova se ne mogu vidjeti. Za eventualno (vrlo realno) ispadanje iz A divizije selektor ima alibi u Kamenjašu. Na kraju još samo da kažemo da nije istina da selektor ima podršku KSBIH, jedino ima u nekim pojedincima, jer da je imalo ozbiljan savez ovakvi kao Džidić i nikada nebi mogli prići savezu. Kenan Kamenjaš će igrati za našu reprezentaciju u narednih 15 godina, a stručnjaci kao Džidić (koji priča o patriotizmu???) će svoju karijeru u kojoj mu je najveća referenca selektor juniorske reprezentacije, završiti za 15 dana, te nakon toga se može vratiti u ligu HB gdje realno jedino i može raditi.”

foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili