Prvi memorijalni košarkaški turnir “Aleksandar Saša Petrović” održan je u Kotor Varošu u znak sjećanja na prerano preminulog višegodišnjeg člana i predsjednika Košarkaškog kluba “Mladost”, Aleksandra Petrovića.

Turnir je okupio istaknute sportske radnike iz cijele Republike Srpske.

Aleksandar Saša Petrović preminuo je u avgustu prošle godine u 47. godini. Tokom odbrambeno-otadžbinskog rata isticao se junaštvom i hrabrošću, te je sa nepune 23 godine postao najmlađi major Vojske Republike Srpske komandujući Drugim bataljonom 22. Pješadijske brigade.

Dres sa brojem pet podignut pod svodove sprotske dvorane u Kotor Varošu, a povelje i plakete Sašinoj supruzi Ljerki uručili su predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević, predsjednik Područnog košarkaškog odbora Banjaluka Goran Cvikić.

Uramljeni dres u znak sjećanja na Sašin period proveden u Košarkaškom klubu “Mladost” uručio je predsjednik Kluba Slobodan Đurić.

Supruga pokojnog Aleksandra, Ljerka Petrović zahvalila je svim sadašnjim i bivšim košarkašima iz regiona i sportskim radnicima koji su učestvovali na turniru, te podsjetila da je Sašina ljubav prema ovom sportu bila ogromna.

“Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan i prepoznatljiv kao mjesto susreta košarkaških ekipa, sportskih legendi i druženja sportista”, rekla je Ljerka Petrović.

foto.privatna arhiva