Sistem gradili mjesec dana, urušio se u posljednjih sedam dana

Počinje četvrtfinale Superlige Srbije.

U četvrtak, 27. maja, košarkaši Partizana NIS će u prvom četvrtfinalnom duelu dočekati zemunsku Mladost. Utakmica je na programu od 18 časova u Hali sportova “Ranko Žeravica”. 

Pred duel sa liderom prve faze Košarkaške lige Srbije, trener Partizana NIS, Aleksandar Matović kaže: 

“Igramo protiv tima koji je u KLS-u završio prvi, igrali su polufinale ABA 2 lige, nesrećno izgubili. Tim koji igra specifičnu košarku, agresivni su preko celog terena, tokom 40 minuta u njihovom sistemu odbrane. U napadu ima dobrih individualaca, predvođeni Mičelom, Gomboom, kao i našim bivšim igračima Aranitovićem i Tanaskovićem. Vjerovatno ćemo igrati  zahtjevne mečeve protiv Mladosti. Pridrudrižio nam se Miletić, vraćen sa pozajmice i Trej Dreksel koji je do sada igrao za Mladost. Vil Mozli se nalazi u Americi usljed bolesti njegovog oca. Imamo dosta problema sa povredama Jaramaza, Tomasa i Pejdža i poslije jednog treninga u ovakvom sastavu ne možemo ništa da kažemo. Vidjećemo kako će novi  igrači moći da prihvate sistem koji smo gradili mjesec dana, koji se usljed povreda urušio u posljednjih 7 dana. Sada smo morali da ga promijenimo”, istakao je Matović. 

U polufinale Superlige Srbije, plasiraće se tim koji bude bolji nakon dvije odigrane utakmice. Drugi meč, na programu je u subotu, 29.5. takođe u Hali sportova “Ranko Žeravica”. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV) 

foto:

About The Author