Kovačević: Adams teško

Košarkaška reprezentacija BiH i u nastavak kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine najvjerovatnije će ući bez naturalizovanog Amerikanca Džoša Adamsa.

Želja obe strane postoji, ali ona nije dovoljna da Adams zaigra za BiH.

“Nema nikakve garancije dok se to papirološki ne završi. Da li je izvjesno da ćemo računati na Adamsa narednog mjeseca – ne znam. Prije da nećemo nego da hoćemo. Neke stvari nisu do nas”, rekao je direktor bh. košarkaša Siniša Kovačević za “Nezavisne”.

Do duela sa Francuzima i Belgijancima BiH će odigrati dvije kontrolne utakmice.

“U globalu se manje-više sve zna. Uskoro će biti objavljen spisak igrača. Okupljanje je zakazano za 14. juni u Sarajevu. Već narednog dana bi trebalo da otputujemo u Opatiju, gdje ćemo 20. i 23. juna odigrati prijateljske utakmice protiv Hrvatske. Potom se vraćamo u Tuzlu, gdje ćemo dočekati utakmicu sa Francuskom”, ističe Kovačević.

Okosnicu ekipe trebalo bi da čine igrači koji su do sada ponijeli najveći teret u kvalifikacijama. Svi oni trebalo bi da se uredno jave selektoru, a među onima koji će zakasniti zbog završnice prvenstva Francuske su Elmedin Kikanović i Miralem Halilović, dok će se Džanan Musa, uz dozvolu stručnog štaba, pojaviti 21. juna.

“Mi zavisimo sami o sebi, mada će i neki drugi rezultati igrati ulogu. Ukoliko već u narednom kolu Rusija savlada Belgiju, mi ćemo osigurati narednu fazu takmičenja. Ipak, ne treba da gledamo u tuđe dvorište, svaka utakmica je važna jer se bodovi prenose”, poručio je Siniša Kovačević.

Utakmice protiv Francuske i Belgije igraju se 29. juna, odnosno 2. jula.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili