Simonović: Šćekić će biti odličan, a i ja ću u trenere

Marko Simonović govorio za naš portal.

Reprezentativac Srbije Marko Simonović u društvu kuma Marka Šćekića pomno je pratio seminar Udruženja košarkaških trenera Republike Srpske. U pauzi nakon predavanja Aleksandra Džikića, koji ga je par puta pomenuo kao vrhunskog šutera, odazvao se da odgovori na par pitanja.

Uvjeren je da će kum Marko Šćekić biti uspješan trener. Marko je preuzeo OKK Borac.

“Odlično će se snaći u ovom poslu i od mene ima punu poršku i bilo kakvu pomoć ukoliko je bude trebao. Vjerujem u njega jer znam ko je, znam kakav ima karakter, kakav je igrač bio i kakvu košarkašku inteligenciju posjeduje. To nije nimalo lak posao ali Marko će uspjeti, vidjećete”, siguran je Simonović.

I sam planira da po završetku karijere se otisne u trenerske vode.

“Došao sam ovde kod kumova na odmor, ispostavlo se da je seminar u isto vrijeme, pa sam spojio lijepo i korisno. Mnogi me pitaju da li je trenerski posao moj put i već sada mogu reći da jeste, tako sam definitvno odlučio ali igraću još neko vrijeme”.

Protekle dvije sezone je nosio dres ruskog Zenita sa kojim je završio saradnju. Ne žuri sa izborom novog kluba. 

“Dolaskom trenera Plaza napravili smo dobru sezonu, igrali smo dobru seriju protiv Lokomotive koja je na početku bila ispred nas. Izbacili smo ih sa 3:1 igrali protiv CSKA , tri sjajne utakmice, na dva meča imali šut za pobjedu ali nismo uspjeli. Uprava je zadovoljna onim što smo uradili.  Što se tiče mojih planova za budućnost postoji mnogo opcija, ima zainteresovanih klubova ali vidjećemo, ne žurim, moguće je i da ostanem u Rusiji”.

Simonovića očekuju pripreme sa reprezentacijom Srbije pred svjetski kup. Velika je euforija pošto Srbija može računati na najjači sastav pošto će u sastavu biti i teodosić, Bjelica, Jokić, Bogdanović…

“To su prije svega sjajni momci i sjajni ljudi, koji svojim prisustvom čine grupu boljom, a o igračikim kvalitetima je suvišno bilo šta da se kaže.  Velika je čast prije svega biti njihov saigrač, dijeliti svlačionicu i teren i boriti se sa njima za nadam se, velike domete. Trebalo bi da idemo na Svjetsko prvensvo u najjačem sastavu, nadam se da ćemo svi da se odazovemo i nadam se da ćemo biti zdravi. Očekuje nas pravi pakao, prvo jako naporne pripreme, a onda i Svjetsko prvensvo koje će biti izuzetno zahtevno, možda i najkvalitetnije u posljednjih nekoliko ciklusa. Danas svi igraju košarku i mislim da ne smije biti opuštanja, čak ni u toj prvoj fazi”, kaže srpski reprezentativac.

foto:kosarka24.ba

About The Author