Simone Pjaniđani pred Zvezdu: Oni su jedan od najboljih timova u Evroligi

Simone Pjaniđani

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Simone Pjaniđani trener Cedevita Olimpije najavio je meč drugog kola ABA lige u kojem njegov tim gostuje Crvenoj zvezdi.

Cedevita Olimpija je u prvom kolu ABA lige pobijedila Megu na domaćem terenu, a potom su izgubili u Evrokupu od Hapoela u Tel Avivu 100:73.

“Trenutak pred nama je važan za izgradnju našeg sistema i za svakodnevni napredak. Nema potrebe da mnogo govorimo o našem rivalu, jer znamo da je Crvena zvezda jedan od najboljih timova u Evroligi. Beograđani imaju roster pun kvalitetnih igrača, pa ne znamo s kim će izaći na teren u nedelju. Vidjeli smo u četvrtak kako mogu da poraze tim iz Evrolige. Međutim, ako budemo previše razmišljali na taj način, onda je to previše” – rekao je Simone Pjaniđani pa dodao:

,,Moramo se usredsrediti na ono što je važno za nas, kako bismo napredovali i postali ozbiljan tim u najkraćem mogućem roku, pod tim mislim na igru sa intenzitetom i energijom. Za nas je svaka utakmica protiv odličnih protivnika dobar test, istovremeno ćemo pokušati da napredujemo. Svaki dan moramo biti bolji nego prethodni i sa takvim mentalitetom pristupamo svim narednim utakmicama.”

Duško Ivanović pred Cedevita Olimpiju: Iskusna ekipa predvođena odličnim trenerom

Karlo Matković smatra da će meč u Beogradu biti veliki test za njegov tima.

,,Ova utakmica će za nas biti odličan test. Crvena zvezda je tim iz Evrolige koji igra veoma dobro, pa ćemo morati izvanredno da se pripremimo za naše protivnike. Vrlo je vjerovatno da ćemo se susresti sa punom dvoranom u Beogradu i strastvenim navijačima koji će stvarati “paklenu” atmosferu, ali mi moramo uživati u košarci.”

Utakmica između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije na programu je u nedelju sa početkom od 19.45 časova.

About The Author