Sesar: Budimo realni, niko nije očekivao ovakav ishod

Sesar

foto:printscreen

Trener Cibone Josip Sesar prezadovoljan poslije pobjede protiv Crvene zvezde.

Zvezda je protiv Cibone imala 17 pobjeda u nizu. Onda je večeras tim Josipa Sesara upisao pobjedu 85:81.

“Ajmo biti realni, mislim da niko ko je došao danas u dvoranu, nije očekivao ovakav ishod. Mi smo sve više vjerovali, kako je utakmica tekla. Pronalazili smo načine kako da ih napadamo i da ih branimo. Zvezda se nije snašla na našu zonu.

Za pobijediti ovakve utakmice, treba imati sreće, poput šuteva Majcunića iz ugla, šuta Radovčića, dali su nam krila. Ostao sam bez riječi kako su se momci borili. Smajlagić je igrao na svoju odgovornost. Bundović nije trenirao od Kupa, Kapusta je imao juče problem sa leđima.

Razgovarao sam danas sa fizioterapetuom i rekao mi je kad je već takva kadrovska situacija, da probam neočekivano. Mislim da smo zaslužili pobedu. Hvala publici na podršci.”

Nastavio je Sesar o značaju pobjede.

”Kada igraš ovakve utakmice protiv evroligaške ekipe, od starta imaš odriješeni strah. Kako je meč tekao, sve više smo rasli i vjerovali. Posljednju dionicu smo dobili sa 24:14.

Velika stvar i za mene i za momke, da vjerujemo u ono što radimo. Moramo biti realni i reći da smo imali loših nastupa u nekim utakmicama”, rekao je Sesar.

About The Author