Sava Lešić: Igraćemo za Trifu

Sa polovičnim učinkom košarkaši Igokee vratili su se sa mini-turneje u Turskoj, gdje su pobijedili Bujukčekmeče, a potom izgubili od Karšijake.

U odsustvu trenera Aleksandra Trifunovića, koji se uspješno oporavlja od blažeg moždanog udara, ekipu su vodili njegovi pomoćnici Marko Barać i Žarko Milaković. Jedan od najboljih igrača iz prošle sezone i kapiten ekipe Sava Lešić kaže da ekipa hvata ritam, te da će spremna dočekati prvo kolo ABA lige i susret sa Partizanom 5. oktobra.

“Dosta smo promijenili tim u odnosu na prošlu sezonu i tražimo ritam da svih 12 igrača bude u funkciji, što ranije nije bio slučaj, tako da rezultat nije u prvom planu tokom ovih kontrolnih mečeva već da svi dobijemo ulogu i u što boljem ritmu dočekamo početak sezone. Za sada smo pogodili što se tiče kontrolnih utakmica i razigravanja igrača, pa ćemo biti spremni na početku sezonu”, izjavio je Lešić za “Glas Srpske”.

Blaži moždani udar koji je imao trener poremetio je određene planove ekipe, a iskusni krilni centar, koji može igrati i na poziciji centra, nada se da će im se Trifunović uskoro priključiti.

“Koliko je meni poznato, stanje je sve bolje i nije ništa previše ozbiljno, mada se situacija i dalje pomno prati, a ljekari će dati konačno mišljenje. Nadamo se da će se Trifa što prije oporaviti i pridružiti se ekipi, odnosno staviti u funkciju tima. Sve nas je to iznenadilo i potreslo jer smo uhvatili ritam, ali moramo da stisnemo redove i igramo za njega u narednom periodu, te pokažemo da su njegovi pomoćnici dobro odradili ostavljene zadatke. Moramo se držati zajedno i iz svega izaći još jači. Kukanja nema, već samo rad”, naglasio je Lešić.

Posljednju provjeru Igokea će imati u srijedu u Tuzli sa Slobodom.

“To je to što se tiče provera i biće to mala premijera pred početak ABA lige i gostovanje će nam poslužiti da vidimo sve ono što nas čeka iduće sezone, odnosno da osjetimo atmosferu. Biće nam dosta teško jer nas čeka dupli program, koji ćemo igrati srijedom i subotom. ABA liga nikada nije bila kvalitetnija, a sve ekipe u prvenstvu BiH želiće da nas pobijede i davaće više od 100 odsto svojih realnih mogućnosti, što je sportski sasvim ispravno. Stoga moramo biti spremni da odgovorimo tim zahtjevima i ne dozvolimo neka velika iznenađenja”, rekao je Lešić.

foto:kosarka24.ba

About The Author