Igokea i Borac potpisali su danas sporazum o saradnji. Cilj je unapređenje košarkaškog sporta u Republici Srpskoj i BiH.

Ugovor je potpisan na četiri godine i Borac će dobiti finajnsijsku i infrastrukturnu pomoć od Igokee. Nema ni govora da Borac postane filijala Igokee naglašeno je prilikom potpisivanja ugovora.
“Ovo je isključivo sportska saradnja, ravnopravna saradnja između dva kluba gdje KK Borac odlučuje kako će da se ponaša i šta će da radi u budućnosti. Mi smo tu da pomognemo koliko je moguće, a ne da mi odlučujem. Ne želim da se iz ovog izrodi da je Borac filijala Igokee, ne nije Borac ostaje nezavisan u svim odlukama koje će donositi. Mi smo tu da ih podržimo. Tako želimo da unaprijedimo košarku u Banjaluci i Republici Srpskoj. Ovo nije jedini klub sa kojim imamo saradnju. Tu su i Bratunac, Leotar i Mladost iz Mrkonjić Grada. Mogu da kežem da ćemo u budućnosti zajednički raditi da i ti klubovi naprave u budućnosti jedan korak naprijed i ako bog da se se i oni plasiraju i u regionalnu ligu”, rekao jegeneralni menadžer Igokee Igor Dodik.

“Afirmacija i dobrobit Borca u smislu napretka, kao i predmet ugovora je sportska saradnja pomoću koje će Borac biti konkurentniji. Motivi su razvoj mladih igrača, ali i dobrobit košarke sa krajnjim ciljem da vratimo banjalučku košarku tamo gdje je nekada bila” riječi su sportskog direktora Borca Tibora Florjana.

Cilj je da se kroz saradnju pokrije pet takmičenja od Druge lige Republike Srpske do ABA lige, te okupljanje mladih i talentovanih košarkaša.

“Želimo na ovaj način da omogućimo našoj djeci da napreduju i da ne moraju da idu iz svoje zemlje. Što se tiče razvoja košarke, pokrivaćemo ukupno pet liga (II liga RS, I liga RS, ABA liga, Premijer liga BiH, kao i međunarodna takmičenja), a samim tim stvaramo uslove da naša djeca ne idu u Srbiju, Španiju ili bilo gdje drugo tražiti priliku”, rekao je Marko Šćekić trener KK Borac.

Pokušaćemo zajedničkim snagama da unaprijedimo razvijanje naše djece, jer činjenica je da se sport na našim prostorima gasi. Moramo da popularizujemo košarku u Banjaluci i oslonimo se na mlađe selekcije, usmjeravanjem na pravi put“, kaže sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

U Borcu još čekaju povratnu informaciju ABA lige da li će ove sezone igrati drugi nivou regionalnog takmičenja, dok Igokeu naredne sedmice očekuje kbalifikacioni turnir za FIBA Ligu šampiona.

foto:košarka24.ba