Šalić: Izabrao sam Partizan prije Fenerbahčea, za novac nisam pitao

Šalić

foto. Partizan NIS

Đoko Šalić govorio o godinama koje je proveo u Partizanu, kada situacija nije bila ni približno dobra kao današnja.

Partizan je ove sezone hit u Evroligi. Crno-bijeli su se vratili u elitno takmičenje poslije osam sezona i odmah izborili učešće u plej-ofu.

Rekordi po broju navijača pristunih na tribinama redovno padaju na oba fronta, što je umnogome plod sjajnih igara koje pružaju izabranici Željka Obradovića.

Donedavno, pristalice crno-bijelih nisu imale puno povoda za slavlje. Sušne godine za klub iz Humske počele su od sezone 2014/15, a Šalić je godinu dana prije toga zadužio crno-beli dres.

“Moj prvi dolazak u Partizan je bio moja velika želja. Pored Partizana, imao sam ponude da idem u neke velike evropske klubove, između ostalog i u Fenerbahce. Te godine je Željko preuzeo tim, ali moja želja je bila samo Partizan. To je za mene bilo kao san” , počinje razgovor za Basketball Sphere, Šalić.

Đoko se poslije dvije sezone provedene u Partizanu vraća u ekipu Sparsa, odakle odlazi u Sutjesku iz Nikšića.

Povratak u klub iz Humske uslijedio je u sezoni 2017/18, ali situacija tada nije bila ni približna onoj iz prvog mandata.

Sezonu je na klupi počeo Miroslav Nikolić, a završio Nenad Čanak. Partizan je u ABA ligi završio na petom mjestu sa tri pobjede manje od Mornara, koji je kao četvrti otišao u plej-of.

“Što se tiče mog drugog dolaska u klub, bile su drugačije okolnosti. Partizan u tom momentu nije imao definisanu Upravu kluba, kao ni budžet. Bukvalno je sve počelo on nule, ali sam i tada bez razmišljanja prihvatio poziv crno-bijelih”, kaže Šalić, pa dodaje:

“Nisam čitao ugovor, kao ni pitao za novac. Odmah sam došao na trening i prkiljučio se tadašnjoj ekipi kod Miroslava Nikolića. Meni je on lično jako kvalitetna osoba i odličan trener. Tada je sve bilo drugačije, teško, ali uvijek je zadovoljstvo i ponos igrati za Partizan”.

Šalić je trenutno u drugoj ligi Francuske, gdje igra za ekipu Stad Rošel, ali utakmice crno-bijelih redovno prati.

“Pratim kad mi obaveze to dozvoljavaju. Ova sezona je već sada uspješna. Ulazak u top 8 se činio nedostižnim na početku sezone. Igraju fantastično, trenutno su u najboljoj formi u Evropi. Želim im da tu formu zadrže do kraja i ako je moguće, podignu je jos više. Onda je sve moguče”, zaključio je Šalić.

About The Author