Raduje me što ću ponovo biti pred svojim sugrađanima

Nakon što je prošao “pola svijeta” Nikola Gajić vratio se kući. Košarkaš koji igra na poziciji beka ili niskog krila dogovorio je saradnju sa Bratuncem, koji igra drugu sezonu u Ligi BiH.

 “Čekao sam ponude iz inostranstva, a pošto nije bilo odgovarajućih, dogovorio sam se sa upravom Bratunca da igram u narednom periodu. Istina, bilo je interesovanja koja sam odbio zbog porodičnih obaveza i želja mi je da budem bliže kući, pa su se poklopile ambicije kluba sa mojima i lako smo se dogovorili”, rekao je Gajić za “Glas Srpske”.

Nema posebnih očekivanja od sezone već da sa timom, koji odlično poznaje, dođe do što više pobjeda.

“Trenirao sam sa ostatkom ekipe protekla dva mjeseca, tako da se odlično poznajemo i neće biti nikakvih problema sa uigravanjem. Vjerujem da sam u formi i da mogu odgovoriti na sve obaveze koje pred mene postavi trener Ognjen Radić, pa u šali kažemo da ću “nadograditi” tim. Posebnih očekivanja nema, već idemo utakmicu po utakmicu da upišemo što više pobjeda i izbjegnemo borbu za opstanak”, izjavio je Gajić.

Ima iskustvo igranja u ABA ligi, jer je nastupao za Igokeu, a na scenu je stupio u dresu banjalučkog Borac Nektara, dok je još branio boje Sparsa, tuzlanske Slobode, Primorke, Helios Sansa, a jedno vrijeme proveo je u SAD, gdje je studirao.

Debi će imati sutra protiv bivšeg tima u Aleksandrovcu u meču petog kola Lige BiH.

“Sudbina je htjela da se tako stvari poklope. Možda je i bolje tako, radujem se utakmici jer tamo imam prijatelja, a posebno ću se obradovati kada budem igrao pred domaćim navijačima. Prošlo je više od deset godina kada sam posljednji put igrao u Bratuncu, pa me raduje što ću ponovo biti pred svojim sugrađanima. Nikada bolja košarka nije igrana u ovom mjestu i čast mi je što ću biti dio te priče jer pišemo istoriju. Ujedno, pomoći ću i nekim mladim igračima jer dosta njih smatra mene uspješnim sportistom i cilj je da mlađi budu uspješni ljudi i košarkaši”, istakao je Gajić.
 Sa dvije pobjede Bratunac je krenuo u ovu sezonu kada je savladao Promo i Vogošću, dok je poražen od Leotara i Sparsa, pa se nalazi u grupi od čak sedam klubova koji imaju isti skor poslije četvrtog kola.

foto:KK Bratunac TRB

About The Author