KK Radnik iz Bijeljine nakon 19. odigranih kola u Prvoj ligi Republike Srpske nalazi se na četvrtom mjesto koje vodi u plej of.

Zajedno sa Slavijom ima po 11 pobjeda i osam poraza. Cilj je uz iskusne igrače da stasavaju mladi igrači.

“U godini stabilizacije kluba, gdje smo uspjeli da sredimo dosta stvari i stvorimo optimalnu atmosferu za funkcionisanje kluba, Radnik je otpočetka sezone u gornjem dijelu tabele i bori se za ulazak u play off. Iako smo na početku sezone uspjeli dovesti neka zvučna imena za ovaj nivo takmičenja, otprilike neki akcenat je stavljen na dovođenje mladih igrača i njihovo integrisanje u sistem igre, gdje bi oni u budućnosti predstavljali novu generaciju Radnikovih igrača. Sami tim, u kompoziciji tima gdje imamo sedam “zaštićenih” godišta od kojih većina konstantno igra i zauzima solidnu minutažu na parketu, ekipa je podložna određenim oscilacijama. Sama činjenica da smo izgubili pet utakmica na jednu loptu ili produžetak u izuzetno neizvjesnim završnicama, dovoljno govori. Mogli smo da riješimo našu situaciju mnogo ranije ali izabrali smo možda najteži put i koračamo hrabro”, rekao je za naš portal trener Radnika Vladimir Radovanović.

Pobjeda u prošlom kolu na “vrućem” terenu u Bileći dala je dodatno samopouzdanje ekipi pred odlučujuće mečeve u borbi za plej of.

“Pobjedom na uvijek “vrućem” terenu gdje grad živi za košarku i publika decenijama pravi odličnu atmosferu koju sam i lično osjetio igrajući za KK Hercegovac, opet imamo dobru poziciju pred završnicu regularnog dijela takmičenja. Što je meni lično još važnije, raduje odlična igra mladih igrača koji su pokazali veliko srce kad je bilo najteže, uz standarne seniore koji i nose najveći teret ove ekipe. Svaki put kada je bilo najteže, iskoračili smo i pokazali karakter, što posebno raduje. Ova ekipa, gdje su većina igrača debitanti, dakle prvi put igraju, ima potencijal i rašće iz utakmice u utakmicu. Momci su disciplinovani, motivisani, treniraju odlično i to je ono što me najviše raduje. Za sve greške koje se dešavaju, iako je jako stresno, imam razumijevanja jer je to logično za njihove godine”, kaže Radovanović.

Do kraja ligaškog dijela Prve lige Republike Srpske ostala su još tri kola.

“Sezona ulazi u završnicu i biće neizvjesno do poslednjeg kola. Kako god završilo, uprava će nastojati da zadrži gro ove ekipe i za sljedeću sezonu, što će značiti mnogo jer se većina igrača prvi put ove sezone sastala u ovom formatu”.

foto: KK Radnik