Radmanović: Sve te glupe stvari stvorile su rivalstvo u reprezentaciji

Vladimir Radmanović, nekadašnji srpski košarkaš, bio je gost bivšeg francuskog košarkaša Ronija Turijafa na Instagram stranici “NBA Europe”.

Radmanović je bio dio reprezentacije 2002. godine, ali je zbog svađe sa Svetislavom Pešićem izbačen iz tima.

Tri godine kasnije igrao je na Evropskom prvenstvu u Srbiji posle kojeg je odlučio da sa samo 25 godina okonča reprezentivnu karijeru.

“Bio sam dio tima koji je osvojio titulu, ali vučem loše iskustvo sa tog takmičenja. Svađao sam se sa trenerom i čitava ta situacija bacila mi je sjenku na uspjeh. Nisam imao šansu da potpuno uživam u tome”, rekao je Radmanović prenosi b92.

Nekadašnji NBA košarkaš ističe da su mu pomiješana osjećanja kada priča o nacionalnom timu.

Pomiješana su mi osjećanja kada pričam o reprezentaciji. Volio sam da igram za svoju zemlju, ali istovremeno iz nekog razloga mediji u Srbiji uvijek su htjeli priču o našim momcima u NBA ligi, poredili su njihove plate sa igračima koji igraju u Evropi… Sve te glupe stvari su rađene bez razloga, a stvorile su rivalstva u samom timu”

Radmanović se prisjetio 2005. godine kada je Srbija doživjela debakl pred domaćom publikom.

“Te 2005. bili smo dobar tim, imali smo dobre igrače, grupa je bila u Novom Sadu, stvari su išle gore-dole, a utakmica protiv Francuske odlučivala ko će u četvrtfinale. Izgubili smo od vas usred Srbije, što je bio veliki udarac za sve. Naš trener se poslije toga pojavio pred novinarima, mislim da je rekao neke stvari koje nije trebalo da kaže, a Košarkaški savez Srbije nikad se nije oglasio da to ispravi”.

Ispostaviće se da je to bilo posljednje reprezentativno iskustvo Radmanovića u nacionalnom dresu.

“Poslije toga odlučio sam da više neću da trpim te stvari. Neću da kažem da sam žrtvovao ljeta, jer sam uživao, ali kada te ne cijene osjetiš se bespotrebnim. Malo mi je žao zbog toga, ali takav sam, držim do svoje reči, malo sam tvrdoglav i kada nešto kažem onda stojim iza toga”.

foto:fiba