Protiv Splita kao protiv Zvezde

Košarkaši Igokee u petak u meču petog kola ABA lige dočekuju Split.

Splićani su uz Zadar i Mornar ekipa koja još ne zna za pobjedu ove sezone u regionalnom takmičenju. Na drugoj strani Igokea je na učinku dvije pobjede i dva poraza. I tradicija je na strani ekipe Dragana Bajića. U dosadašnja četiri meča protiv Splita u ABA ligi ne znaju za poraz.

“Rekao sam igračima da umor ne smije biti izgovor. Bili smo svjesni kada smo ulazili u sezonu da će te stvari da se dešavaju i da nam neće biti lako i tako sam im rekao da za utakmicu sa Splitom prvo moraju mentalno da budu spremni i nikako da pomisle da uđu u utakmicu da će biti lako. Kako smo u utakmicu ušli protiv Zvezde mislim da tako moramo ući i u utakmicu sa Splitom ako želimo da ostvarimo pobjedu”, rekao je u najavi meča trener Igokee Dragan Bajić i nastavio:

“Siguran sam da četiri poraza Splita na početku lige nije mjerilo kvaliteta. Znali smo da su igrali i sa Zvezdom, Partizanom i Budućnosti, a i ovaj poraz poslije produžetaka od Studentskog centra, ne smije nas ni u jednom trenutku opustiti. Mi moramo da damo maksimum od sebe i da ispoštujemo sve što se dogovorimo u ovoj pripremi za utakmicu ako želimo da ostvarimo pobjedu. Pobjeda nam bi sigurno puno značila za nastavak takmičenja kako u Ligi šampiona tako i ABA ligi i ja se nadam dobrom odgorovu mojih igrača. Pozivam publiku da nas podrži i na ovom meču kao što je to bilo i do sada”, istakao je Bajić.

Aleksa Radanov vjeruje u pobjedu svog tima.

“Očekuje nas nimalo lagan meč protiv Splita. Sigurno će doći motivisano, obzirom da imaj skor od 0-4 i sugurno je da će dati sve od sebe da bi pobijedili. Oni su imali četiri teške utakmice koje su igrali na visokom nivou, samim tim očekujemo kvalitetan meč. Nadam se da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ostvarimo trijumf, obzirom da smo prošlo kolo izgubili od Budućnosti, koji je bio veoma težak za nas. Nadam se da ćemo sutra ostvariti novu pobjedu”.

Meč Igokea – Split na programu je u petak od 18 časova.

foto:Buducnost VOLI