Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom

Partizan NIS u srijedu igra meč 3. kola Top 16 faze Evrokupa u Krasnodaru! Rival crno-bijelih biće ekipa Lokomotive Kubanj sa kojim su i prošle sezone odmjerili snage u okviru prve faze kontinentalnog takmičenja. U prvom meču u Beogradu, Partizan NIS je slavio, dok je u utakmici 10. kola grupne faze Lokomotiva odnela pobedu u Krasnodaru. 

Ekspedicija Partizana je već u ponedeljak otputovala za Rusiju, a u Krasnodar su preko Moskve stigli poslije ponoći po lokalnom vremenu. 

Pred sutrašnji duel, trener Partizana NIS Saša Filipovski ističe: 

Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa posjeduje individualan kvalitet, gdje je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji 3 i 4 je Kuzminskas koji umije da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama 2 i 3, kao i visoke centre sa dobrim skokom. Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije”, poručio je Filipovski. 

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz je pred meč sa Lokomotivom izjavio: 

Lokomotiva se nalazi u nezavidnoj situaciji nakon dva poraza na početku Top16 faze i zbog toga su sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč. S druge strane, mi težimo tome da uđemo u 8 najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobijedimo. Očekujem jaku i neizvjesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabilježimo pobjedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo griješili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu”, rekao je Jaramaz. 

(Foto: Dragana Stjepanović) 


About The Author