Povodom osvajanja prvog mjesta u šampionatu Republike Srpske i plasmana u Premijer ligu BiH, organizovan je prijem za igrače i rukovodstvo Košarkaškog kluba Budućnost BN.

“Veliko nam je zadovoljstvo što će Bijeljina imati dva premijerligaša u narednoj sezoni. Još nam je draže što je titula osvojena nakon velikog preokreta u utakmici pred punom salom u Račanskoj ulici. Kroz budžetski okvir ćemo obezbijediti više sredstava za našeg novog premijerligaša, jer ovaj rang takmičenja iziskuje i više troškova. Ovim momcima želim nove uspjehe, da ostanu ne samo dobri sportisti, nego i dobri ljudi”, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, koji je i predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske.

“Naši sportisti i klubovi koji ostvaruju vrhunske rezultate zaslužuju podršku Grada. Bijeljina je dugo vremena grad košarke i ovi rezultati to potvrđuju. Radnik je prošle godine osvojio titulu u Prvoj ligi sa najviše domaćih igrača, sada i Budućnost ima veliki broj domaćih igrača. Treba da ulažemo više u infrastrukturu za bavljenje dvoranskim sportovima i taj problem treba što prije da rješavamo – ističe predsjednik Đurđević.

Trener i direktor „Budućnosti“ Darijo Čojić je naglasio da vode računa o podmlađivanju igračkih postava.

“Mi smo jedini klub u gradu i regiji koji je sa sve četiri mlađe selekcije prošao na završne turnire na nivou Republike Srpske. Sljedeće godine ćemo registrovati i košarkašku akademiju namijenjenu isključivo maloljetnim igračima, koji će igrati u Drugoj ligi, a cilj nam je plasman u Prvu ligu”, najavljuje Čojić.

foto.Grad Bijeljna.org