Legendarni košarkaš Partizana, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih strijelaca u istoriji crno-bijelih, Boban Petrović, preminuo je jutros u Južnoafričkoj Republici. 

Nakon što je nedavno doživio saobraćajnu nesreću, Petrović je posljednjih nekoliko dana života proveo u bolnici. Zbog kovid mjera, kontakt je bio vrlo ograničen, a jutros je sve zatekla vijest da je prestalo da kuca srce legendarnog krilnog centra crno-bijelih. 

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-bijelih. Boban Petrović je bio i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su “plavi” osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju. 

U dresu Partizana, Petrović je osvojio dva međunarodna kupa “Radivoj Korać” (1978. i 1979.), dvije titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981. ) i kup SFRJ (1979.) Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najboji strijelac u istoriji kluba. 

Ostaće upamćena anegdota sa vraćanjem lopte na utakmici Olimpija – Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma, Petera Vilfana, koja je ostavila sve aktere meča u čudu. 

Osim za Partizan, Boban Petrović je igrao za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt. 

Vrijeme i mesto komemoracije kao i sahrane Bobana Petrovića, biće objavljeni naknadno. 

Foto: KK Partizan