Poznati novi termini kvalifikacionih turnira za OI

FIBA je odredila termine četiri Olimpijska kvalifikaciona turnira, koji će se održati od 29. juna do 4. jula 2021. Od ranije je poznato da će domaćini turnira biti Srbija (Beograd), Kanada (Viktorija), Hrvatska (Split) i Litvanija (Kaunas).

Ovi termini ustanovljeni su u dogovoru sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i nacionalnim savezima. Po prvobitnom planu kvalifikacioni turniri je trebalo da budu održani ovog ljeta, ali su, kao i ostala FIBA takmičenja i Olimpijske igre, odloženi zbog globalne pandemije virusa COVID-19.

Na turniru u Beogradu, muška reprezentacija Srbije boriće se za olimpijsku vizu sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom, dok su u drugom dijelu žreba Italija, Senegal i Portoriko. Samo će pobjednici četiri Olimpijska kvalifikaciona turnira obezbediti plasman na Olimpijske igre, koje su na programu od 23. jula do 8. avgusta 2021.

Beograd je u februaru ove godine bio organizator kvalifikacionog turnira za košarkašice, na kome su naše reprezentativke obezbedile plasman na OI u Tokiju.

foto.kss