Poraz košarkašica Srbije u Belgiji

TINA KRAJISNIK, kosarkasica Srbije na utakmici kvalifikacija protiv Hrvatske, u Hali Zabok. Zabok, 14.11.2021. foto: MN Press / vp Kosarka, FIBA kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Hrvatska, Srbija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je prijateljsku utakmicu u Leuvenu protiv domaće selekcije Belgije 70:59 (18:17, 19:19, 18:10, 15:13).

Srbija je povela sa 6:0, odlično otvorila utakmicu, ali su Belgijanke ubrzo uspjele da uđu u egal. Prvo poluvrijeme proteklo je u ujednačenoj igri, da bi Belgijanke ključnu prednost stekle u trećoj četvrtini koju su dobile sa 18:10. U posljednjoj deonici su Belgijanke i imale najveću prednost 58:46, koja do kraja nije bila ugrožena.

Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je iskusna Džuli Vanlo sa 17 poena. 12 poena ubacila je Kjara Linskens, dok je dvocifrena bila još i Hind Ben Abdelkader sa 10 koševa.

U reprezentaciji Srbije, za koju je u ovoj utakmici šansu dobilo svih 14 košarkašica koje su otputovale u Belgiju, 14 poena i 11 skokova imala je kapiten Tina Krajišnik, a 10 je ubacila Jovana Nogić.

Utakmicu u Sportoas areni u Leuvenu pratilo je 1.500 gledalaca.

Ovo je bila prva od dvije prijateljske utakmice Belgije i Srbije. Druga se igra u nedelju od 16 časova u Mehelenu. Srpska delegacija se vraća u Beograd u ponedeljak, odakle će u srijedu otputovati na Zlatibor na novi visinski dio priprema.

“S obzirom da je ishod utakmice bio loš po nas i da smo izgubile, naravno da nisam zadovoljna našom igrom, ali treba uzeti u obzir da smo tek na početku. Sada smo svjesne da moramo više da radimo na međusobnoj komunikaciji, na uigravanju, razumijevanju. Pred nama je nova utakmica već sutra i vjerujem da ćemo imati bolji pristup i više energije i da će to mnogo bolje izgledati”, rekla je Tina Krajišnik.

BELGIJA: Ramete, Deler 9, Linskens 12, Abdelkader 10, Geldof 2, Beki Mesi 2, Vervet, Lisova-Embaka 6, Novelers 3, Bili Mesi, Vanlo 17, Joris 9.

SRBIJA: Raca 2, Matić 2, Čađo 9, N. Jovanović, Anderson 8, Stanković 2, Nogić 10, Topuzović 3, Škorić, Dugalić 4, Krajišnik 14, I.Katanić 3, Đorđević 2, Turudić.

foto:fiba

About The Author