Pokuševski 17, Avdija 9. Simonović 44. pik

Održan draft NBA lige.

Osamnaestogodišnjeg Alekseja Pokuševskog sa odlične 17. pozicije izabrala je Oklahoma. Talentovani igrač Olimpijakosa, visok 214 santimetara, koji igra na vanjskim pozicijama bio je najmlađi igrač na Draftu.

Igrač Makabija iz Tel Aviva Deni Avdija će kao deveti pik obući dres Vašington Vizardsa. Sinu nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije je prošle sezone u Evroligi bilježilo 3.9 poena, 2.6 skoka i 1.2 asistencije.

“Moj otac je Zufer Avdija, on je rođen na Kosovu, u Srbiji. Igrao je za jugoslovensku reprezentaciju i igrao je u Izraelu. Nikad mi nije bio trener, nismo se slagali na terenu. Promašio sam jednom nekoliko šuteva uzastopnih i rekao mi je kako nemam mentalitet šutera. Bio sam ljut, ali me je naučio da budem jači na terenu i da budem takmičar”, rekao je Avdija.

Čikago Bulsi su kao 44. pika izabrali krilnog centra Mege Marka Simonovića. Simonović je na taj način postao 12. igrač Mege koji je izabran na NBA draftu, a jedini je iz ABA lige koji je biran ove godine.

Prvi pik je Entoni Edvards, koga je birala Minesota, drugi je Džejms vajzman koji će u Golden Stejt, treći je Lamelo Bol, koji će u Hornetse.

foto:fiba