Podrška KS BiH Markusu Lončaru: Moram priznati da me je, koliko god me saigrači i trener pokušali utješiti, veoma pogodilo ovo što sam pročitao

Markus Lončar na meti kritika.
BiH

foto: FIBA

Podrška od KS BiH za reprezentativca Markusa Lončara, kome su pojedinci zamjerali što nije imao ruku na srcu tokom intoniranja himne BiH na meču sa Francuskom.

U Košarkaškom savezu BiH iznenađeni su se Markus Lončar našao na meti pojedinih medija jer nije držao ruku na srcu tokom izvođenja himne BiH (pritom nije bio jedini pošto ni Ismet Sejfić nije držao ruku na srcu), već je zagrlio saigrače Ismeta Sejfića i Amara Alibegovića.

“Moram priznati da me je, koliko god me saigrači i trener pokušali utješiti, veoma pogodilo ovo što sam pročitao. Ne želim se pravdati. Od omladinskih selekcija sam član reprezentacije Bosne i Hercegovine. Znam ko sam, gdje sam rođen. Bio sam član i one naše selekcije koja je igrala pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, pod vodstvom Duška Vujoševića.

Tada smo spasili bh. košarku od propasti, jako mi je žao što se to zaboravlja. I tada, kao i sada, radujem se svakom pozivu selektora. S ponosom nosim najdraži dres”, kaže Lončar za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH.

Reagovao je i selektor Adis Bećiragić:

“Rekao sam to i na press-konferenciji, jako mi je drago što je igrač poput Markusa Lončara u potpunosti iskoristio priliku koju sam mu ukazao, usljed izostanka nekih drugih reprezentativaca. Kad to kažem, ne mislim samo na njegove partije u utakmicama, već i što se tiče samog ponašanja unutar tima. Od prvog dana priprema bilo je jasno s kojim entuzijazmom pristupa svakom treningu reprezentacije.

Stoga sam veoma iznenađen pisanjem pojedinih medija, koji dovode u pitanje njegovu želju da bude tu sa nama. I nemam problem da kažem kako veoma ozbiljno računamo na njega u budućnosti”, naglašava Bećiragić.

Upravni odbor KSBiH ovom prilikom je takođe pružio podršku Markusu Lončaru i svim ostalim reprezentativcima, koji se bezrezervno daju na svakoj utakmici.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author