Počinje škola košarke Ognjena Kuzmića i Željka Babića

U Doboju će od 1. avgusta početi sa radom škola košarke za djevojčice i dječake od šest do 18 godina, koju će voditi proslavljeni košarkaš iz Doboja Ognjen Kuzmić i trener Željko Babić.

Babić, koji je trener Košarkaškog kluba “Best”, rekao je Srni da je škola košarke njihova zajednička ideja kako bi se ovaj sport ponovo vratio u Doboj. 

“Želimo da se djeca iz Doboja košarkom bave na jedan odgovoran način i da imaju priliku da igraju seniorsku košarku, koja se u ovom gradu ne igra već sedam sezona”, rekao je Babić. 

On kaže da zajedno sa Kuzmićem dijeli optimizam da djeca ne odlaze da igraju za druge klubove u drugim gradovima, već pod boljim uslovima u ovoj lokalnoj zajednici. 

“Najveći problem nam je bio da se obezbijede termini za treniranje i sale. 
Stručnog kadra imamo, a na raspolaganju je i Ognjen /Kuzmić/ sa prijateljima”,
rekao je Babić i najavio da će po zatvaranju finansijske konstrukcije u planu biti i izgradnja sportskog centra u ovom gradu. 

Košarkaš Ognjen Kuzmić kaže da Doboj ima mnogo talenata za ovaj sport, a koji neće doći do izražaja ako im se ne obezbijede adekvatni uslovi za rad. 

Mislim da je ovdje gorući problem obezbijediti termine za trening. Ako se obezbijede termini za individualno i timsko usavršavanje ovaj sport bio bi masovniji”, izjavio je Kuzmić. 

Za ovu ideju imaće i podršku gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića.

“Drago mi je što je Ognjen postigao mnogo toga u svjetskoj košarci. Danas smo razgovarali o njihovim planovima. Oni imaju u planu da afirmišu košarku u našem gradu, da privuku što veći broj mladih osoba, da ih sklone sa ulice i pruže im priliku da se kroz sport i druženje usavršavaju i postižu rezultate  Drago mi je što je on odlučio da upravo ovdje u Doboju podrži košarku i mlade ljude, odnosno da vrati košarku u Doboj i povrati joj stari sjaj. Posebno mi je drago što oni imaju u planu da pokrenu i žensku košarku, jer pored rukometa i odbojke djevojčice nemaju ili su im smanjene mogućnosti za takmičenje u drugim kolektivnim sportovima. Najbolji primjer kako se može uspjeti iz jednog malog mjesta, iz Grabovice, odnosno Doboja i Republike Srpske i postati svjetski poznat košarkaš je upravo Ognjen Kuzmić”, izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

foto:KK Best

About The Author