Poceko: Htio sam da skočim sa 37. sprata, prozor nije mogao da se otvori!

poceko

foto: FIBA

Sa selektorom Italije Đanmarkom Pocekom nikad nije dosadno.

Nakon pobjede Italije protiv jednog od domaćina šampionata Flipina, kojom su izborili prolaz dalje bio je raspoložen.

Prvo se zapitao gdje je filipinski bokser Manu Pakjao

“Ovde je gužva kao u saobraćaju napolju. Gde je Pakjao, gdje je? Opet nije došao, boji se? A, zbog saobraćaja ga nema”, počeo je Đanmarko Poceko izlaganje u šaljivom tonu i nastavio:

“Čestitam ekipi Filipina, uradili su fantastičan posao, ne samo danas. Treba da budu ponosni na svoje igrače. Izgubili su sve utakmice, ali su se sjajno borili. Klarkson je velika zvijezda, ali se sjajno ponašao i to me je iznenadilo. Igra sa mnogo emocija. Na prvom meču je bio mnogo tužan poslije pete lične”.

Sada je lakše diše, a suprotno je bilo nakon poraza od Dominikanske Republike.

“Volim moje igrače. U hotelu poslije poraza od Dominikane htio sam da skočim iz hotela sa 37. sprata, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali, siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspio da skočim i spasio.

Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsjednika Saveza, posljednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu… I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu”.

Pešić: Respektujemo svakog protivnika, Avramović i Petrušev su dobro

Za kraj je govorio i o Srbiji sa kojom će se sastati u novoj grupi.

“Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji”, završio je Đanmarko Poceko.

About The Author