Pešić: Respektujemo svakog protivnika, Avramović i Petrušev su dobro

Svetislav Pešić

foto: printscreen

Reprezentacija Srbije će u srijedu avgusta odigrati utakmicu trećeg, posljednjeg kola u okviru Grupe B na Svjetskom prvenstvu u Manili.

Nakon pobjeda protiv Portorika i Kine, „Orlovi“ će sutra od 10 časova igrati protiv reprezentacije Južnog Sudana.

Dan uoči meča, srpski nacionalni tim je imao trening na kojem su uigravani poslednji detalji pred utakmicu.

Selektor Svetislav Pešić je nakon treninga razgovarao sa predstavnicima medija:

“Imamo tešku utakmicu, svaka je teška na Mundobasketu. To se može vidjeti po dosadašnjim rezultatima, već su počela iznenađenja. Znamo da smo favoriti, ne krijemo se od toga. Ozbiljna su ekipa, jedna od rijetkih koja igra sa mnogo atletike i trčanja, agresivna u odbrani i na skoku. Raspoloženi su poslije jučerašnje pobjede.

Vidjeli ste kako su dobili Kinu, da nije mogla da se sastavi u posljednjoj četvrtini iako je svim silama željela da pobijedi. Za Kinu je to bila vrlo važna utakmica.

Ne postoji nijedan protivnik kojeg mi ne respektujemo, ali moramo da znamo da smo mi ovde došli da idemo od utakmice do utakmice i dižemo našu igru.

Mi smo odigrali tek dvije, a tek treba da odigramo. Vidjećemo i protiv koga. Svaka je kao plej-of. Imali smo samo jedan trening, nemamo mnogo vremena da spremimo ovaj meč”, rekao je Pešić.

Sudija iz Republike Srpske, Dragan Porobić sudi Evroligu u narednoj sezoni

Upitan je za stanje povreda Alekse Avramovića i Filipa Petruševa.

“Avramović i Petrušev su dobro. Petrušev je povrijedu već sanirao. To su tipične sportske povrede. Vjerujem da će sutra obojica da igraju. Vidjećemo procjenu medicinskog tima”.

Nakon prve faze Svjetskog prvenstva, Srbija će u drugoj fazi igrati protiv dve prvoplasirane ekipe iz Grupe A. Izvjesno je da će jedan rival biti Dominikanska Republika, dok će ime drugog protivnika biti poznato danas.

About The Author