Pješke ću vam pehar donijeti ako osvojimo

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije, koju su činili predsjednik Predrag Danilović, generalni sekretar Dejan Tomašević, selektor Aleksandar Đorđević i pomoćni trener Jovica Antonić posjetila je opštinu Leposavić.

Posle razgovora sa gradonačelnikom, uslijedio je obilazak manastira Svetog Vasilija Ostroškog. Nakon kraćeg zadržavanja u hramu, posjetu su završili na školskom terenu osnovne škole „Leposavić“, gdje su svečano otvorili tradicionalni 47. gradski turnir u malom fudbalu „Prijateljstvo 2019”.

Delegaciju KSS dočekale su pune tribine, ne samo građana Leposavića, već i građana susednih gradova. Oko 2.000 ljudi je bilo prisutno, a tom prilikom je intonirana i himna Srbije.

Predrag Danilović, predsjednik KSS, istakao je:

“Hvala vam građani Leposavića. Ja sam ovde prvi put i prelijepo se osjećam. Ono što ja mogu da vam poručim kao bivši sportista jeste da se družite i uživate u turniru, to je drugarstvo koje stičete za cijeli život. Želim vam prije svega lijepo da se zabavite i da slušate trenere. Hvala vam još jednom…”

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, bio je vidno uzbuđen.

“Izuzetno sam ponosan što sam ovde, hvala vam na pozivu, hvala i na ljubavi i podršci koju nam pružate. Uz vašu pomoć, uz Božiju pomoć nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljom. To će biti i vaše odličje”, zaključio je Đorđević.

On je na pitanje novinara da li će uspjeh i eventualno osvajanje svjetskog zlata proslaviti sa Srbima na Kosovu, rekao:

“Pješke ću vam pehar donijeti od prelaza do Leposavića ako ga osvojimo…”

Emocije nije skrivao ni generalni sekretar Dejan Tomašević, koji je istakao da se glas Srba sa Kosova mora čuti kako bi i narod u ostatku zemlje čuo sa kakvim se problemima suočovaju.

“Znamo koliko našem narodu znači kada osvojimo neki medalju i potrudićemo se da to bude i ovog puta, a siguran sam da će svi reprezentativci na čelu sa selektorom i svima nama vrlo rado prihvatiti da, kako je Sale rekao, taj pehar donesemo peške u Leposavić“, rekao je Tomašević.

foto:kss

About The Author