Pešić: Udvarao sam se Jokiću kao i svima (VIDEO)

Svetislav pešić predstavljen kao novi selektor Srbije.

Na početku predstavljanja kartko se obratio predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

„I zvanično želim Pešiću sve najbolje, nema potrebe da se posebno on predstavlja. Slijede nam naredne akcije, nemam šta da kažem osim da mu poželim zdravlje, sreću i sve najbolje”, kratak je bio Danilović u uvodnom obraćanju.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja da se obrati novinarima Svetislav Pešić je uzeo drugi mikrofon i u svom stilu prokomentarisao:

„Kako predsjednik ima ton, a ja nemam? Evo sad ću ja dobiti ton“.

“U dobrom sam stanju. Predsjednik Danilović je poželio sreću, i trebaće nam. Radujem se što sam ponovo selektor reprezentacije, nije mi prvi put. Trudiću se da moje iskustvo i znanje stavim u službu srpske košarke, ne samo reprezentacije”, rekao je Pešić i onda naglasio:

“Dobili smo ono što smo htjeli – da košarka pripadne košarkašima. Tu smo ja, Danilović, Tarlać, Krstić, Bolić… Oslonite se na nas i biće sve u redu”, dodao je novi selektor Srbije.

Pešić se na klupu Srbije vraća poslije 19 godina. U prvom mandatu sa nacionalnim timom postao je evropski i svjetski prvak (2001. i 2002. godine).

Pešića brzo očekuje akcija. Srbija 25. novembra dočekuje Letoniju. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Slovačko u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Novnare je zanimalo kako će pristupiti najvežim zvijezdama, misleći na Nikolu Jokića, koji je propustio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, kao i neke prethodne akcije reprezentacije.

“Planiram da posjetim svakoga, ne samo Jokića. Sve igrače. Miloša Teodosića kao kapitena, pa sve ostale moguće kandidate, sve ću da posjetim i pričam sa njima. Treba da vidimo šta možemo da uradimo za ove kvalifikacije u novembru, tu ćemo morati kratkoročno da djelujemo, da se spremimo. Kada to prođe imaćemo više vremena da razmišljamo dalje” rekao je Pešić i dodao:

„Rekao sam svoje mišljenje o Jokiću, ali su me neki kritikovali i pričali da sam mu se udvarao. I jesam mu se udvarao i tako ću sa svima. Da im pričam kako je dobro da budu tu, za reprezentaciju i za njega. Neću biti samo trener, već i mentor, posjećivaću ih, gledati na utakmicama, gledati da imamo redovnu komunikaciju. Da pomognem Jokiću, ali i svima da budu bolji. Pokušaćemo da napravimo uzajamnu empatiju, da stvorimo određeni odnos“.

foto.kss