Pešić: Svi žele da pobijede Srbiju

Pešić

foto: KSS/Dragana Stjepanović

Reprezentacija Srbije, se okupila u Beogradu, gdje se priprema za odlučujuće mečeve u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Put do planetarnog šampionata donosi duele sa Grčkom 24.02. u Atini i Velikom Britanijom 27.02. u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“. Srbiji je potrebna jedna pobjeda da ide na Svjetsko prvenstvo.

U konkurenciji za tim Srbije u ovom trenutku je 15 igrača: Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Dušan Miletić, Dušan Beslać, Aleksa Uskoković, Marko Jeremić, Nemanja Dangubić, Nikola Đurišić, Boriša Simanić, Marko Pecarski i Aleksa Radanov. Takođe, treninzima nacionalnog tima se pridružio mladi Nikola Šaranović koji pomaže u pripremnom procesu.

“Ovo je ekipa koja se priprema za prvu utakmicu protiv Grčke. Mi smo u ponedeljak održali prvi trening u punijem sastavu. Dosta je dobro zdravstveno stanje kod momaka koji su ovde, nema nikakvih povreda. Sada se ne razmišlja ni o čemu drugom, osim o tome kako da se pripremimo za Grčku, da izvučemo maksimum i pokažemo dobru energiju. Da li će to biti dovoljno za pobjedu – vidjećemo tamo. Čeka nas utakmica protiv konkurentnog rivala, motivisanog tima, duže vremena igraju zajedno. Igrali su dosta zajedno. To su sve izvanredni igrači, nije to kvalitet Evrolige ili NBA, ali igraju sa dodatnom motivacijom i agresivnošću. Nemamo mnogo vremena, nije to ništa novo. Izazov za nas da iz ove situacije izvučemo nešto više, da uzmemo situaciju u svoje ruke i riješimo, videćemo kako će se završiti”, rekao je Pešić i nastavio:

“Dobra je stvar što mi odlučujemo o svojoj sudbini. Sada imamo apsolutnu mobilnost, moramo da zadržimo koncentraciju, što opet povećava odgovornost i pritisak. Želimo da pobijedimo, ali neće sve zavisiti samo od nas, već i od Grčke koja će igrati motivisano. Svi žele da pobijede Srbiju, to je izazov više za nas da odgovorimo na njihovu agresivnost. Najvažnije je da mi uradimo naše zadatke na obe polovine terena”.

About The Author