Pešić: Da pokažemo skromnost i samopouzdanje

Selektor Srbije Svetislav Pešić i kapiten Vladimir Lučić održali konferenciju za medije u Pragu.

Srbija će prvi meč odigrati u petak protiv Holandije (21 čas).

“Veoma je važno da respektujemo svakog rivala, sutra je start Eurobasketa a rival će da bude motivisan. Moramo da budemo motivisaniji i to očekujem od svog tima. Naš cilj je kao i uvijek da idemo na pobjedu a naredni cilj je da budemo bolji i da napredujemo kroz svaki meč. Što se tiče Holandije imaju veoma dobru tranziciju, igraju jaku odbranu čovjek na čovjeka. Takođe brzo mijenjaju odbrane a mi smo se veoma dobro pripremili za meč. Respektujemo svakog rivala i znamo kako ćemo da igramo protiv njih. Svaki tim koji se kvalifikovao na ovaj turnir zaslužuje respekt”, poručio je Pešić.

“Postoji plan igre, plan svega, vodimo računa ne samo o potrošnji, već i da utakmicu kao prvu, respektujemo, a da pokažemo i skromnost, i da pokažemo samopouzdanje, da vjerujemo u mogućnosti, ali u isto vrijeme da budemo skromni”, rekao je Pešić, pa nastavio:


“Okružuje nas masa navijača, a vi koji palite narod u Srbiji, ja razumijem da imate svoj stav, to je vaše pravo, vi ste da komentarišete i o igri, koučingu, ali ne bih baš volio da se moje riječi koriste u tu svrhu. Samo sam rekao da je prvi cilj u Pragu je da nastavimo proces, da pokušamo da popravimo igru i da se kvalifikujemo za Berlin. Nigdje nisam rekao da ćemo biti ovde prvi ili u Berlinu. Naravno da bih volio, ali ne određujem ciljeve, to ste vi odredili kada sam došao u septembru. Volio bih da mi ne izvrćete riječi, to ekipi nije potrebno. Trener sam 40 godina, ništa me ne može iznenaditi, ali volim, ako ćemo da sarađujemo, a ja sam spreman, onda da se moje riječi ne izmišljaju i da budemo skromni i korektni prema timu”, poručio je, između ostalog, Pešić.

Pred start Evropskog šampionata govorio je i kapiten Vladimir Lučić.

“Takve utakmice, ako se ne uđe sa pravim pristupom, mogu da budu opasne. Pogotovo kada je važnost velika, kao što je sada. Sigurno da će biti motivisani i spremni da se nadmeću sa nama. Osnovno je da pokažemo poštovanje prema njima, ali i nama, te da sa pravim pristupom otvorimo šampionat”, rekao je Lučić.

Govorio je kapiten Srbije i o hemiji u timu koji predvodi.

“Za velike domate tim je mnogo važniji i iznad je pojedinaca. Imamo veliki broj igrača koji su spremni da se podrede ekipi. Na pravi način gradimo timsku igru i timsku duh i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu”.

foto:printscreen/youtube

About The Author