Pavićević: Gdje god budemo igrali publika će uživati

Mornar je ABA ligu počao sa dvije pobjede. Nakon trijumfa u Zagrebu protiv Cibone u drugom kolu su pred svojom publikom savladali Igokeu.

“Želio bih da se zahvalim našim dragima sportskim prijateljima iz Igokee, na uobičajeno fer i korektnoj igri, koja krasi duele naša dva tima. Oni su uvijek ovdje dobrodošli kao što smo i mi u Laktašima”, rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara i nastavio:

” Očekivao sam da će biti grča kod mojih igrača, iako smo pred svojim navijačima nastupili poslije značajne pobjede protiv Cibone. Čitave nedjelje sam govorio da tu utakmicu moramo zaboraviti i potvrditi brejk iz Zagreba. Odigrali smo možda i bolje nego što sam očekivao, pogotovo na startu. Grča je bilo, to je evidentno, ali ne toliko koliko sam očekivao. Ne bih želio da ovo zvuči prepotentno ali nismo imali tečnosti u napadu, uprkos 92 poena. Možemo mi kudikamo bolje. Kad sve bude došlo na svoje mjesto, sa opravljenim Vranješom, broj trojki na našim utakmicama biće veći”, kaže Pavićević.

Izdvojio je par detalja koji su odlučili utakmicu.

“U odbrani smo bili fokusirani jako dobro. Iz kompletne utakmice izdvojiću detalj kada je Pulen izašao iz bloka čuvajući njihovog najboljeg šutera Vona, presjekao loptu i golmanski se bacio za njom. To me izuzetno raduje, jer, znate, kad smo dovodili Pulena bila je priča: ko će igrati odbranu za njega. Drugi detalj koji me raduje, odnosi  se na gotovo sve igrače i opet Pulena. Već u ponedjeljak putujemo u Rigu, na veoma tešku utakmicu u Ligi šampiona. Na kratkom sastanku poslije ovog meča, dao sam igračima sutra slobodan dan, ali većina njih me pitala kad će sala biti slobodna za trening, među njima i Pulen. Imaćemo mi još dosta uspona i padova, ali budite sigurni gdje god budemo igrali, publika će uživati u košarci.“

foto:printscreen/youtube

About The Author