Paspalj: Ne slažem se sa tajmingom odstranjivanja Teodosića

foto: ABA League

Paspalj je za N1 govorio o košarci i reprezentaciji Srbije.

Kao i uvijek kada je košarka u pitanju naša očekivanja su, navodi Paspalj – veliki uspjesi.

„Mislim da smo mi zaraženi sindromom velike Jugoslavije, pa male Jugoslavije i mi stalno mislimo da to treba da ponavljamo… Mi treba da pokušavamo, ali to ne znači da ćeš uvijek uspjeti. Ovo je jedan od onih puteva kada imaš jako dobar proizvod i očekuješ jako dobru godinu posebno poslije dvije godine korone i svega što se desilo i…“

Paspalj kaže da se vidjelo da je srpska reprezentacija, koja je izgubila u osmini finala EP od Italijana rezultatom 94:86, već na kraju prve četvrtine imala probleme…

„Početak je bio impozantan. Poslije toga su već stvari počele da liče i dobijaju onaj tok koji smo vidjeli u Beogradu prošle godine, kada se nismo plasirali na Olimpijske igre…“, navodi.

To da smo ‘zemlja košarke’ mora da se brani na terenu. To je energija koja se osjeća – način na koji radiš… To svi pohvale i nema ko da ti zamjeri“, rekao je.

Upitan da li bi je trebalo da igra Miloš Teodosić, navodi:

„Selektoru ne možeš da zamjeriš što on ima svoje ideje, viziju i percepciju, samo se ne slažem sa tajmingom odstranjivanja Teodosića Mislim da igrač njegovog renomea, ako ga selektor ne vidi u koncepciji igre, zaslužuje da mu se to mnogo ranije objasni, da mu kaže da ne pripada timu. Možemo sada da pričamo da li ili ne, to je druga stvar. Da sam ja selektor nešto bih svoje uradio, šta je to moje, to ne bih mogao da ti kažem. Selektoru ne možeš da zamjeriš što ima svoje ideje, viziju. Kad to ispadne loše, onda ćemo svi da mu zamjerimo, samo se ne slažem sa tajmingom odstranjivanja Teodosića “.