Partizanu turnir, Igokein Pavlović MVP

KK “Partizan RS” iz Banja Luke, osamnaestu godinu zaredom na Jahorini je uspješno organizovao košarkaški kamp “Grawe Threepoints 2019” na kojem je, u toku jula i avgusta mjeseca, u četiri smjene, učešće uzelo 415 mladih košarkašica i košarkaša iz RS, BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije…

Već sedmu godinu zaredom, u sklopu posljednje smjene kampa, u saradnji sa udruženjem „Refleks“, uspješno je organizovan turnir kadetskih ekipa, kao završetak ljetnih aktivnosti kluba. Ove godine turnir je organizovan u periodu od 22.08. do 25.08. i na njemu su učestvovali:

KK „Partizan NIS“- Beograd ( Srbija )

KK „BOSNA“- Sarajevo ( Bosna i Herecegovina )

KD „Slovan“- Ljubljana ( Slovenija )

U periodu odigravanja turnira, FIBA košarkaški sudija g. Dragan Porobić, održao je seminar za košarkaške sudije iz Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Čajniča, Rogatice, Višegrada i Rogatice.

Pobjedom ekipe “Partizan NIS” protiv “Igokea” 61:59, spuštena je zavjesa na 7. Međunarodni kadetski košarkaški turnir „Tamoza kup“ Pale 2019.

U veoma interesantnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici slavili su mladi košarkaši Partizana NIS, koji su u završnici utakmice pokazali zašto su najbolja ekipa Srbije. Treba napomenuti da su u ekipi Igokee imali dostojnog rivala, ali su na kraju i uz malu dozu sreće zasluženo podigli pobjednički pehar.

U susretu za treće mjesto, ljubljanski Slovan je nadigrao sarajevsku Bosnu rezultatom 80:71 i na kraju turnira zauzeo treću poziciju.

Za MVP igrača “Tamoza Kupa“ proglašen je Dejan Pavlović iz Igokee, dok se titulom najperspektivnijeg igrača turnira okitio Vidan Dronjak iz pobjedničkog sastava Partizana NIS.

foto:KKPartizan TS

About The Author