Partizanova nova loša predstava

U petom kolu Top 16 faze Evrokupa Partizan izgubio od Trenta 69:54 (15:19, 14:9, 25:8, 15:18). 

Partizan će plasman u četvrtfinale Evrokupa tražiti u posljednjem, 6. kolu Top 16 faze. Nakon petog kola i večerašnjeg poraza u Trentu, crno-bijelima će naredne srijede trebati pobjeda protiv Metropolitansa u Ljubljani, uz trijumf Lokomotive Kubanj protiv Trenta. Osim toga, zbir ovih pobjeda mora donijeti ukupno razliku od +19 ili više u korist domaćih timova (Partizan i Lokomotiva) 

U večerašnjem meču protiv Trenta, crno-bijeli su ponovo bili oslabljeni neigranjem Mike, Mozlija i kapitena Veličkovića, dok su Zagorac i Pejdž stisli zube i uprkos bolovima izašli na teren. U prvom polovremenu, crno-bijeli su uprkos skraćenoj rotaciji pokazali da su spremni na agresivnu igru domaćeg tima, a samo zahvaljujući nedostatku koncentracije u napadu, prednost Partizana NIS je poslije 10 minuta iznosila svega 4 poena. U drugoj četvrtini, crno-bijeli tokom prvih pet i po minuta ovog perioda nisu uspjeli da postignu koš, ali su neefikasnost u napadu, koliko-toliko kompenzovali igrom u odbrani, te je nakon 20 minuta igre, Trento imao minimalnih 29:28. 

U trećoj dionici, crno-bijeli i dalje nisu uspijevali da pronađu odgovor na agresivnu igru domaćeg tima, dok je na drugoj strani, trento uspijevao da takvu situaciju materijalizuje u napadu. Na isteku 30. minuta, bilo je +18 za italijanski tim koji je u posljednjoj dionici uspio da održi dvocifrenu prednost za konačnih 69:54. 

Nakon utakmice, trener Partizana NIS, Saša Filipovski je na konferenciji za medije izjavio: 

“Čestitam Trentu na zasluženoj pobjedi. Imali smo snage za samo 20 minuta, zbog toga što su bili suviše agresivni i atletski previše jaki za nas danas. Imali smo večeras problema sa izgubljenim loptama zbog njihove čvrstine u igri i to je razlog zbog kojeg nismo uspjeli da organizujemo našu igru. Još jednom čestitam Trentu”, rekao je Filipovski. 

Trento

Martin 8, Jovanović, Paskolo, Konti, Braun 13, Foraj 3, Sanders 10, Mezanote, Morgan 6, Vilijams 16, Ladurner 4, Mej 9

Partizan NIS

Zagorac 2, Pejdž 5, Dangubić 8, Stefanović, Jarmaz 7, Perkins 5, Jovanović, Janković 7, Radovanović, Tomas 17, Trifunović 3

(Foto: Trento) 

About The Author