Partizan se oglasio nakon prijema Dubaija u ABA ligu: Partizan ovu proceduru smatra apsurdnom

Oglasio se Partizian
Partizan

foto: printscreen

Partizan se nakon sjednice Skupštine ABA lige obratio sa željom da pojasni svoju poziciju prilikom današnjeg donošenja odluka.

Želja Partizana jeste bila da se prvo odlučuje o izmjeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o. , a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija.

Ipak, kako na prve dvije teme u ovom trenutku nije postignut dogovor, uz uvjeravanja da će se dvije navedene tačke okončati do 30.06. Klubovi su pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju ABA lige.

KK Partizan ovu proceduru smatra apsurdnom, jer je Dubai praktično prvo primljen u Ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mjesto u istoj.

Ono što KK Partizan želi da naglasi, jeste da Klub principijelno nije bio protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već protiv načina na koji je ta odluka donijeta. Takođe, Klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače.

U prilog konstruktivnom pristupu KK Partizan rješavanju ovog pitanja ide i činjenica da je finansijska ponuda Dubaija povećana upravo na inicijativu i insistiranje crno-bijelih.

Na kraju ili početku, KK Partizan izražava zadovoljstvo zbog situacije u kojoj će od naredne sezone u ABA ligi moći da se takmiči šest srpskih timova. Uprkos zabrinutosti zbog zgusnutog kalendara i neslaganju sa redoslijedom donošenja odluka, KK Partizan pozdravlja mogućnost da se kvalitet srpskih klubova potvrdi kroz povećan broj učesnika u najvišem rangu regionalnog šampionata, ujedno i najkvalitetnijem takmičenju na našim prostorima – saopšteno je iz aktuelnog šampiona ABA lige.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author