Dubai od naredne sezone u ABA ligi

ABA liga dobija novog člana.
Lopta

foto: FIBA

Dubai će od naredne sezone biti član regionalne ABA lige.

Za ulazak kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, glasalo je devet od jedanaest članova vlasničke strukture. Predstavnici Budućnosti se nisu pojavili na sastanku, dok je jedan klub bio uzdržan, a pojedini mediji prenose da je Partizan.

Sastanak je prvobitno bio održan 12. marta, ali tada nije odlučeno da li će Dubai postati član ABA lige, pa je sastanak pomjeren za 19. mart, kada je i doneta odluka o ulasku ovog kluba u ABA ligu.

Ovo znači da će Dubai biti član ABA lige u sezonama 2024/25, 2025/26 i 2026/27. Naravno, ukoliko obe strane budu tako odlučile, nastavak saradnje je moguć.

Od naredne sezone ABA liga će brojati 16 klubova umjesto 14 koliko je ove sezone. U ligu ulazi šampion ABA 2 lige, a za 15. mjesto boriće se posljednjeplasirani iz ABA i finalista ABA 2 lige. A 16. mjesto zauzeće Dubai.

Taj baraž igraće se na dvije dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena imaće tim koji je zauzeo posljednje mjestu u ABA ligi.

Dogovoreno je i da je maksimalan broj ekipa iz jedne države bude šest, a ne kao pet petrohdnih sezona Klub koji bi igrao u baražu iz ABA 2, ne može da bude iz Srbije ako je prvak drugog ranga takmičenja iz iste zemlje.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author